TÉMA

Participativní rozpočet

Včely jsou v Brně populární. Město pořídilo včelstva a domečky pro hmyz

Brno nechalo po městě rozmístit více než deset včelstev a čtyřicet domečků pro čmeláky. Cílem je zvýšit mezi lidmi ve městě povědomí o včelaření a přínosu včel a zároveň pomoci těm, kteří by se chtěli začít věnovat včelaření.
16. 4. 2022|

Příští rok bude Středočeský kraj šetřit. Zruší slevy na jízdném i participativní rozpočet

Středočeský kraj bude v příštím roce hospodařit s téměř 33,5 miliardy korun. Propad daňových příjmů oproti roku 2019 činí dvě miliardy, hejtmanství přesto chce zajistit pokračování schválených investic podpořených dotacemi. Zapojit bude nutné veškeré rezervy, plánovaný rozpočet není dlouhodobě udržitelný a lze ho takto nastavit pouze jednou, řekl hejtmančin náměstek Věslav Michalik (STAN). Od příštího roku proto chtějí radní například zrušit žákovské a seniorské jízdné. Rozpočet ještě musí schválit na prosincovém zasedání zastupitelé.
26. 11. 2020|

Dělníci vztyčují rozhlednu na Holedné. Vyroste mezi duby

Na kopci Holedná nad brněnským Jundrovem začala stavba rozhledny. Dělníci v těchto dnech montují ocelovou konstrukci, práce potrvají několik týdnů. Projekt vzešel z nápadu obyvatel, uspěl v prvním ročníku participativního rozpočtu města Brna. Stát bude přes 6,5 milionu korun.
23. 10. 2020|

Podpora rodin onkologicky nemocných dětí i sázení stromů. Brňané vybrali, kde se uplatní participativní rozpočet

Čtrnáct projektů za celkem 35 milionů korun letos v Brně uspělo v rámci participativního rozpočtu. Nejvíc hlasů dali Brňané projektu na podporu rodin onkologicky nemocných dětí, na druhém místě skončil projekt na výsadbu stromů ve městě, na třetím krytá sportovní hala v Řečkovicích.
3. 12. 2019|