TÉMA

Vojtěch Hromíř

Vysokorychlostní váha na D2 měla problém při kontrole, je vypnutá. Dopravci chtějí vrátit zaplacené pokuty

Autodopravci chtějí, aby jim stát vrátil pokuty, které museli zaplatit za přetížená auta naměřená vysokorychlostní vahou na dálnici D2. Ta je nyní mimo provoz, protože kontrolní měření ukázalo, že nefunguje správně. Podobný problém je i s jednou váhou na dálnici D1. Že by bylo namístě peníze z pokut vrátit, ale Ředitelství silnic a dálnic odmítlo.
24. 11. 2023|

Přibude míst, kde budou mít kamiony zakázáno předjíždět. Na D1 by bez nich měl být levý pruh až k Brnu

Ministerstvo dopravy nechá od poloviny listopadu rozmístit značky zakazující kamionům předjíždět na dalších 33 úsecích dálnic. Slibuje si od toho větší plynulost dopravy. Autodopravci naopak tvrdí, že pokud bude zákaz předjíždění na příliš dlouhém nepřetržitém úseku dálnice, plynulost a bezpečnost to spíše zhorší.
25. 10. 2023|

Cena za litr benzinu překročila 36 korun, zdražila i nafta a AdBlue

Ceny pohonných hmot v Česku od minulého týdne opět výrazně vzrostly. Nejprodávanější benzin Natural 95 zdražil o 65 haléřů a prodává se v průměru za 36,12 koruny za litr. Za naftu řidiči zaplatí průměrně 34,92 koruny za litr, což je o 85 haléřů víc než minulou středu. Vyplývá to z informací na webu společnosti CCS, která ceny sleduje. Zdražuje také směs AdBlue, kterou využívají motory s emisní třídou Euro6. Po ní ale hlavně roste poptávka, podle ministra dopravy, průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (ANO) stoupla až dvojnásobně.
21. 10. 2021Aktualizováno21. 10. 2021, 22:11|

Kremlík kvůli dálničním známkám skončí na ministerstvu dopravy, nahradí ho Havlíček

Premiér Andrej Babiš (ANO) podal návrh na odvolání ministra dopravy Vladimíra Kremlíka (za ANO) kvůli pochybením v zakázce na IT systém k dálničním známkám. Trvale nahradit ho má šéf resortu průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO). Prezident Miloš Zeman oba návrhy přijal.
20. 1. 2020Aktualizováno20. 1. 2020, 23:08|

Začalo fungovat nové mýto. Na dálnicích je klid, kolony se čekají v pondělí

Od nedělní půlnoci na českých dálnicích funguje nové satelitní mýto, jehož provozovatelem je konsorcium CzechToll/SkyToll. Systém nahradil dosavadní mikrovlnnou technologii od firmy Kapsch. V neděli se zatím podle Národního dopravního informačního centra kolony netvoří, ty nejhorší se čekají v pondělí ráno. Za prvních 13 hodin provozu systém vybral čtyři miliony korun.
1. 12. 2019Aktualizováno1. 12. 2019, 15:14|