TÉMA

Bolt

Řidiče Boltu, kteří převáželi migranty, soud vyhostil z Česka a dal jim podmínku

Převaděči, které policie loni v červenci zadržela na Pražském okruhu, budou vyhoštěni z Česka. Muži také dostali podmínku. Mezi auty, v nichž převáželi migranty původem ze Sýrie, byla i dvě provozovaná jako vozidla služby Bolt. České televizi to sdělila mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 5 Kateřina Kaspar Studecká. Rozsudek je pravomocný.
26. 1. 2024|

Praha 1 zakáže parkování sdílených elektrických koloběžek

Radnice Prahy 1 se chystá zakázat parkování sdílených elektrokoloběžek na komunikacích a prostranstvích, které má ve své správě. Těch je menšina, městská část proto zároveň osloví magistrát, aby učinil totéž v celé památkové rezervaci. Schválili to ve středu zastupitelé městské části. Krok je podle vedení radnice možný s odkazem na metodiku, kterou vypracovala ministerstva dopravy a vnitra. Elektrokoloběžky nabízejí k zapůjčení v Praze firmy Bolt a Lime.
13. 9. 2023|

Taxíky jako prostředek pro nelegální migraci. Policie podezřívá řidiče Boltu z převážení běženců

Policie v souvislosti se zátahem na Pražském okruhu v minulém týdnu začala prověřovat řidiče přepravní společnosti. Podezřívá ho z organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. České televizi to sdělil mluvčí cizinecké policie Josef Urban. Podle informací ČT se jedná o řidiče společnosti Bolt. Firma zatím o případu nemá informace, manažerka Soňa Stloukalová pouze uvedla, že řidiči Boltu nejsou zaměstnanci firmy. Nejedná se o jediný podobný případ, který cizinecká policie eviduje. Podle Urbana cizinci věří tomu, že vozidla taxislužby policie spíš nezkontroluje.
4. 8. 2023|

Hradec může vybírat poplatek za parkování elektrokoloběžek, vyhlášku potvrdilo ministerstvo

Ministerstvo vnitra potvrdilo městu Hradce Králové vyhlášku o vybírání poplatku za parkování elektrokoloběžek. Město ve vyhlášce, kterou schválili zastupitelé loni na konci srpna, bude muset pouze upravit výši poplatku za umístění jiných zařízení k poskytování služeb. Za kola a koloběžky s přídavným elektromotorem se budou za každý zabraný metr čtvereční platit denně tři koruny, uvedla radnice.
14. 2. 2022|

Zájem o dovoz jídla nebo balíků zůstává vysoký i po otevření restaurací a obchodů

Poptávka po kurýrních službách zůstává i po uvolnění protipandemických opatření vysoká. Česká televize oslovila největší společnosti rozvážející jídlo, nákupy a balíčky. Zájem o rozvoz hotového jídla podle nich neklesá, a to navzdory tomu, že jíst v restauracích je možné už dva týdny a na zahrádkách téměř měsíc. Množství objednávek nákupů a balíků pak sice mírně pokleslo, dál ale zůstává vysoko nad obvyklými hodnotami před pandemií. Například Česká pošta odbavuje zhruba o 30 tisíc balíků týdně víc, než tomu bylo ve stejném období před dvěma lety.
15. 6. 2021|

Vyhodit nevidomou z taxíku na ulici je jen přestupek, rozhodli policisté. Podle příbuzných však byla v ohrožení života

Radnice Prahy 3 bude řešit chování řidiče alternativní taxislužby Bolt, který vyhodil ze svého auta nevidomou ženu trpící epilepsií a jejího psa. Policie považuje incident za přestupek, sama se jím tedy zabývat nebude. Rodina vyhozené ženy je z postupu policistů rozčarována, tvrdí, že byla v ohrožení života.
18. 2. 2020|

Místo taxametru mobilní aplikace. Poslanci kývli na jednodušší podmínky pro provozování taxislužby

Pravidla pro taxislužby se zřejmě zjednoduší ve prospěch alternativních přepravců. Sněmovna totiž ve středu kývla na změny zákona, podle kterých už nebudou muset být ve vozidlech taxametry, ale postačí mobilní aplikace. Nebude povinná ani střešní svítilna s nápisem taxi a obce už nebudou moci nařizovat barvu či velikost vozů. Poslanci schválili novelu o silniční dopravě i přes protesty Sdružení českých taxikářů.
27. 11. 2019|