TÉMA

CZC.cz

Muž se přiznal, že v obchodech s elektronikou těžil bitcoin. Žalobce teď jeho případ podmíněně zastavil

Státní zástupce podmíněně zastavil stíhání muže, který těžil virtuální měnu bitcoin s pomocí počítačů vystavených v prodejnách elektroniky. Obviněný se k činu přiznal a jedné z poškozených společností uhradil škodu. ČT to řekla obvodní státní zástupkyně pro Prahu 7 Jiřina Fronková. Policisté původně navrhli muže obžalovat, v případě uznání viny by mu hrozilo až čtyřleté vězení.
22. 9. 2022|

Videoherní průmysl se stal během pandemie gigantem. Kvůli izolaci se lidé uchylují k virtuálnímu světu

Zatímco pandemie covidu-19 negativně ovlivnila téměř všechny aspekty života a zábavního průmyslu, úspěch videoherní branže naopak prudce narostl. Kvůli přísným protiepidemickým opatřením a častým uzávěrám lidé hledají způsoby, jak trávit v izolaci čas. Mnoho z nich se obrátilo právě k virtuálnímu světu. Již velmi úspěšný průmysl tak díky epidemii zaznamenal nejlepší rok za poslední dekádu.
19. 2. 2021|

Práce z domova a distanční výuka zvedly zájem o webkamery. Prodeje stouply o tisíce procent

Největší zájem v on-line prodejnách měli vloni Češi o webkamery. Jejich prodeje stouply až o tisíce procent. ČT to potvrdily čtyři velké e-shopy. Důvodem byla hlavně práce z domova a distanční výuka ve školách. Podle analýzy Asociace pro elektronickou komerci zvládli Češi v e-shopech za minulý rok utratit bezmála 200 miliard korun.
11. 1. 2021|

Přes 18 tisíc dronů má povinnou registraci, na trhu nyní bodují menší bezpilotní letouny

Do vánočních svátků stihlo povinnou registraci přes 18 tisíc provozovatelů a pilotů dronů. ČT to řekl mluvčí Úřadu pro civilní letectví Vítězslav Hezký. Zájem o bezpilotní letouny letos stoupl podle oslovených e-shopů několikanásobně. Nejvíce kupovali zákazníci lehčí stroje do 250 gramů.
29. 12. 2020|

Lidé nakupují spíš levnější set-top boxy. Zájem o přístroje podporující HbbTV brzdí vyšší cena

Kvůli přechodu na nový standard vysílání DVB-T2 zaznamenávají obchody zvýšený zájem o televize a set-top boxy. Podle obchodníků nejčastěji lidé nakupují set-top boxy v ceně do tisíce korun. Vyšší cena tak brzdí zájem o přístroje, jež si rozumí s červeným tlačítkem na ovladači a spouští HbbTV, která nabízí přístup k dalším aplikacím prostřednictvím internetu jako iVysílání.
26. 11. 2019|