TÉMA

Joseph Muscat

Dva obžalovaní se přiznali k vraždě maltské novinářky. Oba dostali čtyřicet let vězení

Dva muži obžalovaní z vraždy maltské novinářky Daphne Caruanaové Galiziaové byli odsouzeni ke čtyřiceti letům vězení. Krátce před vynesením verdiktu se bratři Alfred a George Degiorgiové k činu přiznali v naději, že dostanou mírnější trest. Caruanaová Galiziaová zemřela při výbuchu bomby v autě v říjnu 2017 zřejmě kvůli své investigativní práci.
14. 10. 2022|

Muž se přiznal k vraždě maltské novinářky, policisté zatkli údajné dodavatele bomby

Jeden ze tří obžalovaných z vraždy maltské investigativní novinářky Daphne Caruanaové Galiziové se před soudem přiznal k činu. Vincent Muscat podle obžaloby nainstaloval do auta novinářky bombu, která ji v říjnu 2017 zabila. Krátce po přiznání policie zatkla domnělé dodavatele bomby. Podle maltského tisku Muscat zřejmě uzavřel se státními zástupci dohodu o zkrácení trestu.
23. 2. 2021|

Maltský premiér Muscat v lednu odstoupí. Je pod tlakem kvůli vraždě novinářky

Maltský premiér Joseph Muscat oznámil, že se v lednu chystá odstoupit z funkce. V posledních dnech je pod sílícím tlakem v souvislosti s vyšetřováním vraždy maltské novinářky z roku 2017, kvůli níž byl tento týden vyslýchán i bývalý šéf úřadu Muscatovy vlády. Poslanci premiérovy Labouristické strany v neděli na mimořádné schůzce vyjádřili Muscatovi plnou podporu a nechali na něm, jak se rozhodne.
2. 12. 2019|

Maltský premiér zřejmě skončí. Demonstranti žádali po vraždě novinářky jeho pád

Maltský premiér Joseph Muscat se chystá během pátku podat demisi. Tvrdí to místní tisk s odvoláním na zdroje z jeho okolí. Premiér čelil v posledních dnech stále silnějším výzvám k odstoupení kvůli novým informacím ve vyšetřování vraždy novinářky Daphne Caruanaové Galiziové z roku 2017.
29. 11. 2019|

Na Maltě odstoupili dva ministři i šéf úřadu premiéra. Spekuluje se o souvislosti s vraždou novinářky

Kvůli vyšetřování vraždy novinářky Daphne Caruanaové Galiziové rezignoval šéf úřadu maltské vlády Keith Schembri. Informoval o tom deník The Times of Malta. Přerušení práce ve vládě později oznámil i ministr hospodářství Christian Cardona a také šéf resortu turistiky Konrad Mizzi.
26. 11. 2019|