TÉMA

Zloděj

Policie dopadla zloděje z domu střelce z filozofické fakulty. Místo si vybral náhodně

Středočeská policie dopadla jednapadesátiletého muže, který se na přelomu roku vloupal do domu střelce z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Hostouni na Kladensku. Dům si vybral náhodně. České televizi to sdělila mluvčí Michaela Richterová. Muž se vloupal i do dalšího rodinného domu, co konkrétně ale odcizil, mluvčí kvůli probíhajícímu vyšetřování uvést nemohla. V případě odsouzení muži hrozí až pět let vězení.
před 1 h hodinou|

Chatařům sezona končí, zlodějům začíná. Policie nabádá k zabezpečení objektů

I přes teplé počasí minulých dnů se přiblížil čas, kdy lidé hromadně opouštějí chaty a chalupy a připravují je na zimní sezonu. K té patří i obavy z vykradení rekreačních objektů. Kriminalisté každý rok prověřují stovky vloupání.
9. 10. 2023|

Policie hledá zloděje, který z železniční trati u Otrokovic krade bronzová zemnicí lana

Policisté z Otrokovic na Zlínsku vyšetřují krádeže bronzových zemnicích lan, která mizí z různých míst podél železniční trati mezi Otrokovicemi a Tlumačovem. Další oznámení o stejné krádeži přijali policisté ve středu ráno, celková škoda dosáhla téměř sedmdesáti tisíc korun, sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
15. 3. 2023|

Krádeží dřeva přibývá, lesníci zloděje stopují i pomocí GPS

Správci lesů upozorňují na častější krádeže dřeva. Kvůli obavám lidí z energetické krize výrazně zdražilo a mnozí prodejci už zastavili jeho objednávky na zimu. Státní podnik Lesy České republiky zaznamenal nejvíc krádeží v severních Čechách. Případy se ale množí napříč republikou.
30. 8. 2022|

Petr Grundza z České Lípy zabránil okradení seniorky, dostal vyznamenání

Petru Grundzovi z České Lípy se povedl odvážný čin. Viděl, jak zloděj přepadl pětasedmdesátiletou ženu, lupiče dohnal a předal policistům. Vedení města i policie ho ocenily. Ročně pachatelé na ulici, doma, ale i ve virtuálním prostředí okradou stovky seniorů.
25. 12. 2021|

30 let zpět: 819 modrých Bedřichů

Dne 31. března se někdo v Praze vloupal do obchodního domu Bílá labuť. O necelý měsíc později si v chebské kavárně Špalíček kdosi vyhazoval z kopýtka takovým způsobem, že na sebe přivolal pozornost bezpečnostních orgánů. Blíže spojitost mezi těmito dvěma událostmi objasní reportáž.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
27. 4. 2020|

Hrubá síla a rychlost, na to sází podle policie čím dál víc zlodějů

Každých pětadvacet minut dojde k jednomu vloupání. Podle policie jde někdy zloděj najisto, třeba když oběť sdílí na sociální síti fotografie z dovolené. Jindy rozhodne náhoda podle toho, jaký cíl vyhodnotí zloděj jako nejsnazší. Teď ale podle policie převládají rychlé akce. Od těch může zloděje odradit dobré zabezpečení.
17. 1. 2020|

Zloději drážďanské šperky možná zničí. Unikátní klenoty z megaloupeže jsou neprodejné

Ukradené šperky z drážďanské klenotnice Grünes Gewölbe (Zelená klenba) sice mají nevyčíslitelnou historickou hodnotu, pro zloděje jsou však prakticky bezcenné. Rozprodej kořisti není možný, protože každý znalec ukradené šperky pozná, řekl německé rozhlasové stanici SWR ředitel klenotnice Dirk Syndram. Hrozí tak jejich zničení, pokud se zloději rozhodnou drahokamy vytrhat a udat je samostatně.
26. 11. 2019Aktualizováno26. 11. 2019, 18:56|