TÉMA

Dominik Hašek

„Slušní lidé by neměli teď soutěžit s Rusy,“ zaznělo v debatě Řehky, Procházkové a Haška o olympiádě

Moskva určitě využije účasti ruských sportovců na olympiádě v rámci své propagandy, jejich sportovní úspěchy budou prezentovány jako úspěch tamního režimu, řekla novinářka Petra Procházková z Deníku N. Reagovala tak na schválení účasti ruských a běloruských sportovců na olympijských hrách v Paříži Mezinárodním olympijským výborem. Toto rozhodnutí s ní v pořadu Události, komentáře odsoudili i náčelník generálního štábu Karel Řehka a bývalý hokejový brankář Dominik Hašek.
2. 1. 2024|

Senátem prošly změny v bodovém systému a řidičáky na zkoušku

Systém trestných bodů pro řidiče se od příštího roku změní, zvýší se některé pokuty. Řídit auto bude možné už od 17 let, ale jen pod dozorem mentora. Zavedou se také řidičské průkazy na zkoušku. Schválil také zpřísnění vlastnictví médií vrcholnými politiky, možné navyšování jmění státních podniků nebo exekuční náhrady. Horní komora také nominovala rekordní stovku adeptů na státní vyznamenání, mimo jiné členy třetího odboje.
2. 8. 2023Aktualizováno2. 8. 2023, 19:20|

Jestli Česku záleží na životech, ruské a běloruské tenistky v Praze hrát nesmějí, říká Hašek

Do tenisového turnaje WTA v Praze se přihlásily sportovkyně z Ruska a Běloruska. Podle vládního nařízení ale sportovci nesmějí v Česku tyto dvě země reprezentovat. Hráčky by tak mohly na turnaji vystoupit pod neutrální vlajkou. To odmítá bývalý hokejový brankář Dominik Hašek, poukazuje na to, že jsou to stále občanky své země, reprezentují ji a dělají reklamu na její činy. „Pokud na něco děláte reklamu, tak to samozřejmě eskalujete,“ upozornil v 90' ČT24. Pokud podle něj Česko nechá na turnaji tyto sportovkyně hrát, zemře kvůli tomu spousta lidí.
27. 7. 2023|

Státy EU by měly dát azyl ruským a běloruským sportovcům, kteří odsoudí válku, řekl v EP Hašek

Státy Evropské unie by měly zajistit azyl pro ruské a běloruské sportovce, kteří odsoudí ruskou agresi na Ukrajině. V sídle Evropského parlamentu ve Štrasburku to řekl bývalý český hokejový brankář Dominik Hašek, který jednal s europoslanci o tom, jak znemožnit mezinárodní starty ruských sportovců propagujících režim šéfa Kremlu Vladimira Putina. Pokud sportovci válku jasně neodsoudí, neměli by startovat v mezinárodních soutěžích ani na olympiádě v Paříži příští rok, dodal Hašek.
11. 7. 2023Aktualizováno11. 7. 2023, 20:10|

Podepsat odsouzení války není dostačující, říká o návrhu podmínky účasti Rusů na olympiádě Hašek

„Je tam spousta otazníků, jak by to bylo proveditelné. Papír unese cokoliv, víme, že ruský prezident ještě dva dny před ofenzivou na Ukrajinu říkal, že to bude tak a pak to bylo onak,“ řekl k potenciálnímu startu ruských sportovců na olympiádě v Paříži v roce 2024 bývalý hokejový brankář a olympijský vítěz Dominik Hašek v pořadu Události, komentáře.
16. 6. 2023|

Z NHL je reklama na válku, chci pomoci ukrajinskému hokeji, říká Hašek

Bývalý hokejový brankář Dominik Hašek osobně podpořil sportovce na Ukrajině. Olympijský vítěz z Nagana se od počátku masivní ruské invaze ostře vymezuje proti účasti ruských i běloruských reprezentantů v mezinárodních soutěžích. „NHL je dnes bohužel reklamou na válku,“ řekl v Událostech, komentářích s tím, že zámořská soutěž by měla pomoci s obnovou Ukrajiny.
10. 6. 2023|

Ukrajinský hokej bojuje o přežití, většina hráčů musela narukovat

O víkendu skončilo hokejové mistrovství světa v lotyšské Rize. Zatímco úspěšné týmy slavily, ukrajinští hokejisté doma řeší nejhlubší problémy. Kvůli ruské agresi se tu totiž hraje o celou budoucnost tohoto donedávna oblíbeného sportu.
31. 5. 2023|

Hašek by stíhal MOV za připuštění Rusů na olympiádu, Foldyna upozornil na americké války

Dokud bude rusko-ukrajinská válka pokračovat, tak by to mělo znamenat stop pro účast ruských a běloruských sportovců v mezinárodních soutěžích, uvedl v pořadu Devadesátka ČT24 předseda podvýboru pro sport Poslanecké sněmovny Jakub Janda (ODS). Poslanec SPD Jaroslav Foldyna v diskusi řekl, že pokud by se podobný přístup uplatňoval po druhé světové válce vůči USA, tak bychom kvůli jejich válkám například ve Vietnamu či Iráku „americké sportovce vůbec nepoznali.“
30. 3. 2023Aktualizováno30. 3. 2023, 23:15|

Dokud bude ruská armáda na Ukrajině, neexistuje, aby jel jediný ruský sportovec na Hry, říká Hašek

Sportovci reprezentují svoji zem a vlády využívají jejich úspěchů ve svém zájmu, ruští sportovci tak nyní propagují ruskou válku, zločiny na Ukrajině a imperialistické zájmy Moskvy, uvedl v pořadu Interview ČT24 bývalý hokejový reprezentant Dominik Hašek. Je tedy proti účasti Rusů na letních olympijských hrách v Paříži v příštím roce. Nesouhlasí ani s jejich případnou účastí pod neutrální vlajkou, jak se o tom nyní vede nejen v olympijském prostoru diskuse.
10. 2. 2023|

Ministerstvo chce prodejem mikin pomoci Ukrajině. Vybrané peníze použije na nákup generátorů

Ministerstvo průmyslu a obchodu spustilo iniciativu na podporu obnovy energetické infrastruktury na Ukrajině, která byla zničena ruskou agresí. V crowdfundingové kampani a v aukci bude nabízet asi sedmdesát mikin z předsednictví České republiky v Evropské unii podepsaných politiky a dalšími známými osobnostmi. Vybrané peníze chce úřad následně použít na nákup generátorů, teplometů a dalších technologií, které pošle na Ukrajinu. Uvedl to ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN). Odhad, kolik peněz může ministerstvo vybrat, zatím nemá.
11. 1. 2023|

Rozhovor pro ruskou televizi splnil účel, říká Dominik Hašek. Jeho názory na válku četly tisíce lidí

Bývalý hokejový brankář a olympijský vítěz z Nagana Dominik Hašek je jednou z osobností, které prosazují sankce pro ruské sportovce kvůli invazi na Ukrajinu. Nedávno poskytl rozhovor ruské televizi Match TV, ve kterém byl vůči Kremlu velmi kritický. Televize ale rozhovor nakonec neodvysílala, přepis zveřejnil sám Hašek a koluje na internetu. V Událostech, komentářích hokejista popsal okolnosti rozhovoru. Redaktor ruské televize ho prý v dodatečných dotazech obvinil z lhaní.
3. 8. 2022|

Bývalý hokejista Čechmánek dostal u soudu za podvod nepravomocně podmínku

Zlínský krajský soud nepravomocně uložil bývalému hokejovému reprezentantovi Romanu Čechmánkovi tříletý trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na zkušební dobu pěti let za podvod. Škoda podle rozsudku přesáhla 7,2 milionu korun. Čechmánek se zadlužil při podnikání. Podle státního zástupce si půjčoval peníze a objednával práce, i když věděl, že závazky nebude schopen splatit. Jednapadesátiletý Čechmánek vinu dlouhodobě popírá, hrozilo mu až osm let vězení.
19. 4. 2022Aktualizováno19. 4. 2022, 11:23|
168 HODIN

V Česku se rozjela prezidentská kampaň. Lidé by chtěli zkušeného nestraníka

Přestože do řádných prezidentských voleb zbývá něco přes tři roky, minulý týden už oficiálně ohlásil svou kandidaturu na prezidenta senátor Marek Hilšer (MHS). A poslední dobou se mluví i o dalších nástupcích současné hlavy státu a mluví o nich i Miloš Zeman. Tématu se věnovala Zuzana Tunová a Martin Mikule z pořadu 168 hodin.
25. 11. 2019|