TÉMA

Matyáš Vitík

Pošta dala výpověď šesti stovkám zaměstnanců z rušených poboček

Česká pošta ve své pobočkové síti podle mluvčího podniku Matyáše Vitíka zrušila v souvislosti se zavíráním poboček 924 míst, z toho dostalo výpověď asi šest set zaměstnanců. Víc jich už nebude. Další asi tři stovky zaměstnanců si našlo práci na jiných pobočkách. Pošta také ruší více než pět set pracovních pozic v logistice, z tohoto počtu mohlo dostat výpověď odhadem kolem tří set až 350 lidí.
1. 6. 2023Aktualizováno1. 6. 2023, 10:32|

Česká pošta letos propustí tisíce zaměstnanců, včetně doručovatelů a pracovníků na přepážkách

Česká pošta letos propustí několik tisíc zaměstnanců. Budou mezi nimi doručovatelé, zaměstnanci na přepážkách i lidé ze správního aparátu podniku. Od 1. července uzavře také tři stovky poboček. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) i pověřený šéf pošty Miroslav Štěpán ale slibují, že se to dotkne měst, ve kterých existuje více poboček. Loni státní podnik vykázal ztrátu půl druhé miliardy korun a do budoucna mu hrozí insolvence. V současnosti provozuje 3200 poboček a zaměstnává zhruba pětadvacet tisíc lidí.
15. 3. 2023Aktualizováno15. 3. 2023, 18:17|

Balíků na poště je před Vánoci o dvě stě procent víc, denně kolem 750 tisíc

V současné předvánoční špičce se počet balíků na pobočkách České pošty pohybuje kolem 750 tisíc denně. V porovnání se zbytkem roku je to až o dvě stě procent víc. Extrémní počet zpracovaných zásilek hlásí i další doručovací služby. E-shopům zároveň rostou tržby, v tomto týdnu už dvakrát přesáhly miliardu korun.
16. 12. 2021Aktualizováno16. 12. 2021, 20:08|

Sčítací komisaři začali roznášet papírové formuláře, dostupné jsou i na poště

Lidé mohou od soboty začít vyplňovat a odesílat papírové formuláře pro sčítání lidu. Domácnostem, které se dosud nesečetly on-line, je doručí až deset tisíc sčítacích komisařů. Formuláře si lidé mohou vyzvednout i na osmi stovkách pošt a na všech krajských správách Českého statistického úřadu. Údaje lze i nadále vyplňovat také elektronicky.
17. 4. 2021|

Hamáček chce posunout sčítání lidí aspoň o šest měsíců. Statistici tvrdí, že by se musel změnit zákon

Nejméně o půl roku by chtěl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) posunout sčítání lidí, bytů a domů. To má odstartovat za dva měsíce. Za problémovou považuje tu část, kdy sčítací komisaři vyrazí do domácností. Podle předsedy statistického úřadu Marka Rojíčka by ale k půlročnímu odkladu byla potřeba změna zákona. Zástupci statistiků i České pošty tvrdí, že dokážou zajistit dodržení veškerých hygienických opatření. Rozhodnutí o konání sčítání musí nyní dát ministerstvo zdravotnictví.
19. 1. 2021|

Pošta i přepravci zpracovávají předvánoční nápor. Lidé by neměli odkládat nákupy, zásilky se mohou zpozdit, varují

Internetové obchody a přepravci upozorňují, že by lidé letos neměli odkládat vánoční nákupy. Zatímco dříve prodejci před Vánoci garantovali poslední datum objednávky, od kterého je možné zboží ještě do Štědrého dne doručit, letos to samé příliš slibovat nechtějí. Operátoři jejich infolinek zákazníkům radí, aby své zboží objednávali co nejdříve. Všechny hlavní přepravní společnosti navíc upozorňují, že jsou maximálně vytížené, a doprava se může zdržet.
6. 12. 2020|
Doporučujeme

Upomínka zemřelému. Česká pošta poslala doporučený dopis do záhrobí

Na poštu v Přepychách na Rychnovsku přišel úřední dopis pro zemřelého muže. Odeslán byl doporučeně coby upomínka samotnou Českou poštou. A to za situace, kdy ji příbuzní o úmrtí adresáta informovali. Zbytečné náklady, zbytečná práce, ale „úřední šiml“, aspoň tedy u České pošty, byl silnější – ukázala to reportáž Vlastimila Weinera, zpravodaje ČT.
7. 1. 2020|

Pošta zkouší změny u dopisů i balíků. Reformu jistí staronový prodej nemovitostí

Na cestu velké proměny se letos vydal státní podnik Česká pošta. Do roku 2021 se chce zbavit současného ztrátového hospodaření a vsadit třeba na automatizaci či služby v nové podobě. Přechod firmy do konkurenčního prostředí  21. století pak má být podle představ jejího současného vedení dokončen do roku 2025. Zatím stejně jako v minulosti prodává nepotřebný majetek  a nově zkouší například dvourychlostní doručování dopisů.
23. 11. 2019|