TÉMA

Labská bouda

Hory jsou bez sněhu. Pravá zima zřejmě nepřijde

Přestože leden je zpravidla nejchladnějším měsícem roku, ten letošní připomíná na horách spíše jaro. Třeba lidé v okolí šumavských hřebenů tak málo sněhu touto dobou nepamatují. Ještě na začátku týdne neležel ani na nejvyšších hřebenech Šumavy prakticky žádný, což se stalo poprvé v historii měření tamních stanic.
11. 1. 2023|

Češi vyrážejí na dovolené jako před pandemií. Velký zájem mají o exotiku

Zhruba čtyři miliony Čechů letos vyrazí na dovolenou do zahraničí. Odhaduje to Asociace cestovních kanceláří. Zájem o cestování je tak momentálně skoro stejný jako před pandemií. Ti, kteří vycestují, na zájezdech nešetří. Podle cestovních kanceláří chtějí častěji pobyty all inclusive a využívají i více služeb. Naopak v českých hotelích tuzemští zákazníci tráví méně dní než před začátkem pandemie. Obvykle jen dva až tři. Přesto letošní sezonu považuje většina podnikatelů za dobrou.
7. 8. 2022|

Ve čtvrtek padly teplotní rekordy, o víkendu bude o deset stupňů méně

Čtvrteční počasí přepsalo teplotní rekordy na několika místech Česka a vysoko nad tropickou třicítkou se budou hodnoty pohybovat i v pátek. Meteorologové ale už na pátek předpovídají i bouřky. Během pátečního odpoledne se mohou začít tvořit první přeháňky a bouřky na západě Čech a na Šumavě. Bouřky přinesou začátkem víkendu až desetistupňové ochlazení, letní hodnoty si ale počasí zachová i dál.
4. 8. 2022Aktualizováno4. 8. 2022, 21:03|

Česko čeká chladný víkend. Po ránu budou teploty i devět stupňů pod nulou

Po výjimečně teplém začátku roku se teploty vrací k lednovému normálu. O víkendu bude častěji sněžit na horách, v neděli v nížinách bude padat i déšť se sněhem nebo může pršet. Na horách se čekají celodenní mrazy.
7. 1. 2022|

Metr sněhu za den. Sněhové rekordy v Česku i ve světě ukazují sílu živlu

První zimní měsíc, prosinec, je už sice z poloviny za námi, ale počasí zimu zatím moc nepřipomíná. Teploty jsou vesměs nadprůměrné a sněhu je velmi málo. A to nejen v nížinách, kde jsme si na to v posledních letech zvykli, ale i na horách, kde leží maximálně pár centimetrů sněhu. A do Vánoc se to s největší pravděpodobností už významně nezmění. V minulosti jsme ale zažili prosince podstatně bohatší na sníh. A nemusíme chodit až do tak vzdálené historie.
16. 12. 2020|

Labská bouda v Krkonoších bude kvůli opravám až do jara uzavřená

Hřebenový Hotel Labská bouda u Špindlerova Mlýna v Krkonoších bude až do konce dubna příštího roku kompletně uzavřen. Nebude tak fungovat ani restaurace, informovala o tom spolumajitelka objektu Klára Sovová. Podle ní s tím musí počítat turisté a lyžaři, kteří vyrazí do této oblasti na hřebenové túry.
22. 11. 2019|