TÉMA

Petr Dohnal

Příbramská věznice otevřela novou výrobní a montážní halu, umožní zaměstnat dvojnásobek trestanců

Příbramská věznice zprovoznila novou výrobní a montážní halu, která umožní zaměstnat více odsouzených. Zatím v ní pracuje třicet vězňů, po zavedení dvousměnného provozu to může být až dvojnásobek. Za úkol mají přebalování knih nebo práce týkající se jemné mechaniky. Nová hala stála 14,3 milionu korun, více než dvě pětiny věznice uhradila z peněz, které sama vydělala díky zaměstnávání odsouzených, řekl ředitel Věznice Příbram Petr Červený.
11. 4. 2022|

Ministr spravedlnosti Blažek prověří obsazení míst, která souvisí s Vězeňskou službou

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) se bude zabývat obsazením některých míst souvisejících s Vězeňskou službou (VS), uvedl v Otázkách Václava Moravce. Reagoval mimo jiné na informace, že bratr jeho náměstka pro vězeňství a bývalého šéfa Vězeňské služby Petra Dohnala je od prosince pověřený řízením odboru kontroly ve VS. Místopředseda hnutí ANO Radek Vondráček uvedl, že příbuzenské vztahy ve VS o ničem dobrém nesvědčí. Blažek také připustil možnost, že služba bude muset letos dostat oproti návrhu státního rozpočtu víc peněz.
20. 2. 2022|

Civilním náměstkem Vězeňské služby se po Dohnalovi stane Tejc

Bývalý protikorupční náměstek ministerstva spravedlnosti Jeroným Tejc se od čtvrtka stane civilním náměstkem Vězeňské služby (VS). Na starosti bude mít právní a správní odbor a odbor zdravotnické služby, sdělila mluvčí bezpečnostního sboru Markéta Prunerová.
2. 2. 2022|

Šéf Vězeňské služby Dohnal končí ve funkci, nahradí ho náměstek Michailidis

Dlouholetý generální ředitel Vězeňské služby Petr Dohnal končí v čele bezpečnostního sboru. Ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) jmenuje na jeho místo dosavadního náměstka Simona Michailidise, funkce se ujme od pátku. Vězeňská služba o tom informovala na webu s tím, že končící ředitel o uvolnění ze služebního poměru požádal a bude u sboru nadále působit jako civilní náměstek.
30. 9. 2021|

Večírek v teplickém hotelu má zřejmě další důsledek, končí ředitel věznice Blažek

Kvůli účasti na nelegální oslavě v teplickém hotelu podnikatele Petra Bendy končí ve funkci ředitele teplické věznice Petr Blažek, informoval server Seznam Zprávy. Blažek čelí podezření ze spáchání přestupku. Odejít ze své pozice má na konci března.
16. 3. 2021|

Reportéři ČT: Bývalý šéf pardubické káznice si stěžuje na šikanu od ředitele Vězeňské služby

Současný generální ředitel Vězeňské služby Petr Dohnal se zapsal do historie tím, že se musel o svou funkci dělit se svým nástupcem. Vězeňská služba tak měla nějakou dobu dva šéfy. Podobnou situaci nyní zažívá jeho podřízený z Pardubic Josef Pšenička, který se brání proti svému odvolání z ředitelského postu. Během sporu nastalo v pardubické věznici dvojvládí, tentokrát ale způsobené tím, kdo ho v minulosti sám zažil. Pro Reportéry ČT natáčel Ondřej Golis.
16. 2. 2021|

Bývalý poslanec Škárka končí ve Vězeňské službě po výrocích o „zrůdách“

Bývalý poslanec za Věci veřejné Jaroslav Škárka ukončí svůj pracovní poměr ve Vězeňské službě, kde pracuje jako vychovatel odsouzených. Někdejší politik napsal na sociální síti, že předčasně narozené děti jsou „nevyvinuté zrůdy“. Bezpečnostní sbor se ve středu od výroků distancoval. Ohradily se proti nim i neziskové organizace, které se věnují problematice předčasných porodů. Škárka se za formu svého vyjádření omluvil.
4. 11. 2020Aktualizováno4. 11. 2020, 16:49|

MfD: Zeman šéfa Bezpečnostní informační služby Koudelku opět nepovýší

Ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelku prezident Miloš Zeman ani napopáté nepovýší do hodnosti generála. Ostatní kandidáty, které vláda navrhla, prezident povýší. Zeman to řekl Mladé frontě DNES. Kontrarozvědku, která ve svých zprávách opakovaně upozorňuje na nebezpečí ruských či čínských špionů, prezident často kritizuje.
8. 10. 2020|

Vláda uvolnila 150 milionů na vakcíny a schválila přípravu kanálu Dunaj–⁠Odra–⁠Labe

Vláda uvolnila 150 milionů korun na nákup tří milionů vakcín proti koronaviru nasmlouvaných Evropskou unií. První dodávka by měla přijít před koncem roku. Ministři projednali materiál, podle kterého začnou přípravy první části vodního koridoru Dunaj–⁠Odra–⁠Labe. Ministerstvo dopravy navrhlo zahájit přípravu úseku na Odře mezi Ostravou a polskými hranicemi zhruba za 15 miliard korun. Opozice i ekologické organizace záměr ostře kritizují. Původně se měla vláda věnovat i rozpočtu, na program se ale tento bod dostal omylem.
5. 10. 2020Aktualizováno5. 10. 2020, 21:31|

Prostorné cely usnadňují návrat do společnosti. Na Vysočině proto rozšiřují věznici

Vězeňská služba chce, aby se plocha cely na jednoho vězně zvýšila na šest metrů čtverečních ze současných nejčastějších čtyř. V některých zařízeních je to ještě méně. Služba má totiž zkušenost, že čím méně lidí je na cele, tím lépe se daří připravit je na návrat do běžného života. I z tohoto důvodu se rozšiřuje věznice ve Světlé nad Sázavou.
27. 8. 2020|

Rath dostal v teplické věznici úlevy, na které neměl nárok, zjistilo šetření státního zastupitelství

Teplická věznice porušila předpisy, když odsouzenému exhejtmanovi Davidu Rathovi povolila nosit civilní oblečení a užívat vlastní matraci. Vyplývá to z šetření, které provedlo Nejvyšší státní zastupitelství. Kromě toho se úřad zaměřil na délku pobytu Ratha v přijímacím oddílu věznice. Možná podezření ale musí ještě došetřit.
5. 6. 2020|

Dozorci Rathovi za mřížemi nijak nenadržují, hájí Vězeňskou službu její šéf. Benešová to prověří

Podmínky věznění odsouzeného Davida Ratha chce ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) prověřit v řádu dnů, maximálně týdnů. Porovná při tom informace, které dostala od šéfa Vězeňské služby (VS) Petra Dohnala a pražské vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové. O stanovisko požádá také nejvyššího státního zástupce.
10. 1. 2020|

Sirény připomněly tragickou střelbu v ostravské nemocnici. Lidé mohou přispívat v několika sbírkách

V Česku se v poledne rozezněly sirény k uctění památky obětí střelby ve Fakultní nemocnici Ostrava. Útočník před týdnem zastřelil v čekárně na poliklinice šest lidí, sedmou obětí se stala žena, která po dvou dnech podlehla těžkým zraněním. Sirény zněly dvě minuty a dvacet vteřin. Veřejnost může pomoci pozůstalým hned v několika sbírkách.
17. 12. 2019Aktualizováno17. 12. 2019, 18:44|

V čekárně se potkali náhodou. Jeden z příslušníků Vězeňské služby chránil dceru vlastním tělem

O dva současné a jednoho bývalého příslušníka přišla Vězeňská služba při úterním útoku v ostravské fakultní nemocnici. Jeden z nich zemřel, protože vlastním tělem chránil svou dceru. „Je to shoda nešťastných okolností. Byli v nepravý čas na nepravém místě,“ řekl generální ředitel Vězeňské služby Petr Dohnal.
11. 12. 2019|

Myslel jsem, že budu mít pokoj, říká propuštěný Dalík. Práce v penzionu byla standardní, zjistilo ministerstvo

Ministerstvo spravedlnosti zatím nezjistilo žádné nestandardní skutečnosti ohledně zaměstnávání odsouzených ve Věznici Znojmo. Uvedl to mluvčí úřadu Vladimír Řepka. Ministerstvo zkontrolovalo situaci ve věznici poté, co média ve čtvrtek informovala o tom, že odsouzený lobbista Marek Dalík docházel pracovat do znojemského penzionu.
22. 11. 2019|