TÉMA

Volební program

SPOLU jde v Pardubicích do opozice. V koalici by prý nemohlo realizovat svůj program

Pardubické uskupení SPOLU, které bylo ve volbách druhé a jednalo o koaliční spolupráci, nakonec půjde do opozice. Koaliční většina na pardubickém magistrátu je podle něj levicová a SPOLU by nemohlo uskutečňovat svůj program, uvedlo v tiskovém prohlášení uskupení, které tvoří ODS, TOP 09 a KDU-ČSL.
10. 10. 2022|

ANO zahájilo kampaň. Slibuje vyšší důchody a platy i konsolidaci financí

Vládní hnutí ANO zahájilo kampaň před sněmovními volbami, které prezident vyhlásil na 8. a 9. října. Post premiéra bude obhajovat Andrej Babiš, mezi lídry krajských kandidátek jsou i další čtyři členové vlády a také moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák.
2. 9. 2021Aktualizováno2. 9. 2021, 19:32|

KSČM představila volební program. Soustředí se zejména na sociální témata

Komunisté v sobotu u Brněnské přehrady zahájili celostátní „ostrou“ část kampaně před podzimními sněmovními volbami. První místopředseda strany Petr Šimůnek uvedl, že jen KSČM má ucelený program pro sociální oblast. Právě na sociální témata klade volební program důraz. Zmiňuje ale také například vyšší zdanění velkých nadnárodních firem nebo prosazování vystoupení Česka z NATO.
28. 8. 2021|

Strany v Moravskoslezském kraji řeší útlum hornictví, zdravotnictví i základnu NATO

Při volbách do krajských zastupitelstev v roce 2016 získalo v Moravskoslezském kraji nejvíce křesel hnutí ANO. Společně s ODS a KDU-ČSL vytvořily koalici, která se v čele kraje udržela po celé čtyři roky. Vznikl i jejich společný program až do roku 2024. Tehdejším lídrem moravskoslezského hnutí ANO a dnešním hejtmanem je Ivo Vondrák. Při posledních krajských volbách se mu tak podařilo prolomit tehdejší koalici ČSSD a KSČM.
4. 9. 2020|

„Nejradikálnější a nejambicióznější plán“. Britští labouristé představili svůj volební program

Tři týdny před parlamentními volbami britští labouristé představili svůj volební program. Jejich lídr Jeremy Corbyn dokument označil za „nejradikálnější a nejambicióznější plán“ na proměnu Británie za posledních několik desítek let. Zahraniční agentury program popisují jako výrazně levicový a socialistický. Nejsilnější opoziční strana navrhuje zvýšení mezd ve veřejném sektoru, vyšší firemní daně, důslednější boj proti klimatickým změnám či znárodnění částí infrastruktury.
21. 11. 2019|