TÉMA

Daphne Galiziová

Maltský premiér Muscat v lednu odstoupí. Je pod tlakem kvůli vraždě novinářky

Maltský premiér Joseph Muscat oznámil, že se v lednu chystá odstoupit z funkce. V posledních dnech je pod sílícím tlakem v souvislosti s vyšetřováním vraždy maltské novinářky z roku 2017, kvůli níž byl tento týden vyslýchán i bývalý šéf úřadu Muscatovy vlády. Poslanci premiérovy Labouristické strany v neděli na mimořádné schůzce vyjádřili Muscatovi plnou podporu a nechali na něm, jak se rozhodne.
2. 12. 2019|

Podnikatel zadržený v případu vraždy maltské novinářky je propuštěný na kauci

Podnikatel Yorgen Fenech, kterého ve středu zatkla maltská policie v rámci vyšetřování vraždy novinářky Daphne Caruanaové Galiziové, byl propuštěn na kauci. S odvoláním na policejní zdroje o tom informovala agentura Reuters. Nyní bude podle úřadů pod neustálým dohledem policie. Podle zákona musel být propuštěn do pátku v případě, že proti němu nebyla vznesena obvinění. Vyšetřování však pokračuje.
22. 11. 2019|

Kvůli vraždě novinářky zatkli vlivného podnikatele. Z Malty chtěl prchnout na lodi

Maltská policie zatkla podnikatele Yorgena Fenecha, o kterém psala na svém blogu novinářka Daphne Galiziová před tím, než byla zavražděna. Ve vazbě je i muž, kterého kriminalisté považují za zprostředkovatele vraždy. Vláda mu nabídla milost, pokud jeho výpověď usvědčí objednavatele zločinu.
20. 11. 2019|