TÉMA

Apartmány

Radnice kritizuje vznik bytů na Barrandovských terasách. Jde o apartmánový hotel, tvrdí investor

Rekonstrukce Barrandovských teras v Praze se stala předmětem sporu. Radnice městské části Praha 5 nesouhlasí se záměrem developera v těsné blízkosti památkově chráněné restaurace z doby první republiky. Podle radnice investor porušil územní plán výstavbou nových bytových domů, ten se ale hájí, že jde o apartmány. Městská část uvedla, že připravuje právní kroky.
1. 3. 2024|

Jáchymovští zastupitelé odvolali starostu, novým je opoziční zastupitel Kaucký

Jáchymov má nového starostu Jiřího Kauckého (Volba pro Jáchymov). Zvolili ho zastupitelé poté, co odvolali jeho předchůdce Michala Baláže (Jáchymov v obrazech). Na vypjaté jednání zastupitelstva, které následovalo po tom, co se místostarostka Lada Baranek (Náš Jáchymov) přidala k dosavadní opozici, dohlížela policie. Původní koalice a opozice se lišily hlavně v postoji k projektu nového apartmánového komplexu. Nově zvolené vedení města je na rozdíl od lidí kolem odvolaného starosty ochotno jednat s investorem.
25. 10. 2023|

U Lipna má vyrůst stovka nových domů v rekreační vesničce. Projekt oživil nový investor

V Kovářově u lipenské přehrady plánuje rakouská developerská skupina výstavbu více než stovky domů. Náklady na projekt rekreační vesničky s přístavem nazvaný Vision přesáhnou miliardu korun. Starosta městyse Frymburk, pod který Kovářov spadá, se k projektu staví rezervovaně, podle něj hlavně nesmí negativně ovlivnit přehradu.
29. 9. 2021|

Méně lůžek, menší tržby. Nové apartmány vylidňují Krkonoše

Ve Špindlerově Mlýně ubývá hotelů. Nahrazují je apartmánové domy, ve kterých se běžně ubytovat nelze. Noví majitelé většinou rekonstruují objekty, jež dříve nabízely levnější lůžka. Trend je patrný také v dalších horských centrech. Zástupci měst však upozorňují na to, že zakázat takovou přestavbu je obtížné.
20. 11. 2019|