TÉMA

Martin Lýsek

Penězokazové chtěli tisknout bankovky za miliardy. Případu se bude věnovat vrchní soud

Vrchní soud v Olomouci může zasáhnout do kauzy padělání peněz organizovanou skupinou z Česka a Slovenska. Pětice obžalovaných by měla strávit šest až devět let za mřížemi, proti rozsudku ostravského krajského soudu ale podal odvolání žalobce i jeden ze souzených, a případ tak putuje do Olomouce. Podle prvoinstančního rozsudku chtěli muži s vazbami na italskou mafii tisknout eurobankovky a české koruny v řádu miliard.
30. 5. 2023|

Soud začal projednávat případ údajného investičního podvodníka z Přerova. Lidé mu svěřili miliony korun

Krajský soud v Olomouci otevřel rozsáhlý případ investičních podvodů, ve kterých přišlo o své peníze podle obžaloby přes dvě stě lidí. Zodpovídá se z nich Aleš Vrubel z Přerova, státní zástupkyně vyčíslila škodu na víc než 196 milionů korun. Lidé podle obžaloby muži, který jim sliboval zhodnocení financí, svěřili částky v řádu statisíců až milionů korun. Vzhledem ke škodě velkého rozsahu muži hrozí pět až deset let vězení. Vrubel vinu odmítl, řekl, že šlo o jeho dlouhodobé klienty a dlouhodobé vztahy s obrovským množstvím smluv a nikoho nepodvedl.
18. 1. 2023|

Soud zprostil obžaloby střelce, který zabil štamgasta na Valašsku. Jednal v nutné sebeobraně

Krajský soud v Olomouci zprostil obžaloby jednapadesátiletého Milana Sobotku, který zastřelil hosta v restauraci v Zubří na Vsetínsku. Za zabití štamgasta mu hrozilo deset let vězení. Podle soudu však jednal v nutné sebeobraně. Roli hrály i posudky znalců, podle kterých Sobotka jednal v akutní stresové situaci. Pachatel se už dříve k činu přiznal.
19. 11. 2019Aktualizováno19. 11. 2019, 14:33|