TÉMA

Korutany

Bouře Ciarán zasáhla Toskánsko. Příval vody odnášel auta, zemřelo nejméně šest lidí

Prudká bouře Ciarán si v Evropě vyžádala nejméně 17 mrtvých. V italském Toskánsku, které postihly silné deště a vítr, zemřelo šest lidí, oznámily tamní úřady. Několik dalších lidí se stále pohřešuje. Čtyři lidé zahynuli při ztroskotání plachetnice v Portugalsku, které způsobily špatné povětrnostní podmínky, píše agentura AFP. Již dříve dva mrtvé hlásily Francie a Belgie a po jednom mrtvém pak Španělsko, Nizozemsko a Německo.
3. 11. 2023Aktualizováno3. 11. 2023, 21:01|

Počet obětí slovinských povodní stoupl na šest. Pohřešovaní Češi se ozvali

Záchranáři v pondělí objevili další dvě oběti povodní, které v minulých dnech postihly Slovinsko. Celkový počet mrtvých tak stoupl na šest, ale bilance může nadále růst, protože záchranné týmy se ještě nedostaly do některých odříznutých oblastí. Hrozí navíc sesuvy půdy, informovala v pondělí slovinská média. Někteří Češi ve Slovinsku uvázli v ubytovacích zařízeních, sdělil Černínský palác, všichni pohřešovaní se ale ohlásili. Do země vysílají pomoc státy z Evropské unie i NATO.
7. 8. 2023Aktualizováno7. 8. 2023, 23:09|

Záplavy postihly dvě třetiny Slovinska, evakuovat se musely tisíce lidí

Ve Slovinsku se kvůli přívalovým dešťům protrhla hráz na řece Mura na východě země a úřady evakuovaly několik obcí. Podle serveru N1 muselo domovy opustit mimo jiné pět set lidí v obci Dolnja Bistrica. Slovinský premiér Robert Golob už v sobotu prohlásil, že jeho země čelí největší přírodní katastrofě ve své historii. V souvislosti s nepříznivým počasím úřady evidují zatím čtyři oběti. Česká ambasáda nemá zprávu o zranění či úmrtí Čechů.
6. 8. 2023Aktualizováno6. 8. 2023, 19:30|

Rakousko zasáhly přívaly sněhu a záplavy. Jeden člověk zahynul pod sesuvem půdy

S přívaly sněhu, nebezpečím lavin i místními záplavami se potýká jih a západ Rakouska. Sesuvy podmáčené půdy zničily několik domů a v Korutanech si vyžádaly i jeden lidský život. Několik výše položených obcí sníh odřízl od okolního světa, jednou z nich je i Heiligenblut pod horou Grossglockner, informovala agentura APA.
18. 11. 2019|