TÉMA

Čeladná

Šestnáct zaměstnanců společnosti pečující o drogově závislé v Ostravě podalo výpověď

Hromadnou výpověď podalo šestnáct zaměstnanců obecně prospěšné společnosti Renarkon, která se v Ostravě stará asi o dva tisíce drogově závislých. Odcházející pracovníci uvádějí jako důvod dlouhodobé neshody s ředitelem. Podle něj odchody spustilo neprodloužení smlouvy pracovnici, která neplnila své povinnosti.
1. 11. 2023|

Bývalý hokejista Čechmánek dostal u soudu za podvod nepravomocně podmínku

Zlínský krajský soud nepravomocně uložil bývalému hokejovému reprezentantovi Romanu Čechmánkovi tříletý trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na zkušební dobu pěti let za podvod. Škoda podle rozsudku přesáhla 7,2 milionu korun. Čechmánek se zadlužil při podnikání. Podle státního zástupce si půjčoval peníze a objednával práce, i když věděl, že závazky nebude schopen splatit. Jednapadesátiletý Čechmánek vinu dlouhodobě popírá, hrozilo mu až osm let vězení.
19. 4. 2022Aktualizováno19. 4. 2022, 11:23|

Po vydatném dešti stouply hladiny řek v Beskydech. Na druhém stupni je Olše nebo Čeladenka

Po vydatném deští stouply hladiny vodních toků v Beskydech. Na Olši v Českém Těšíně a na Čeladence v Čeladné na Frýdecko-Místecku platí druhý stupeň povodňové aktivity, na dalších místech první. Vyplývá to z informací státního podniku Povodí Odry. Podle vedoucího odboru vodohospodářského dispečinku Vladimíra Zdráhala napršelo nejvíce v povodí Olše, Ostravice a Morávky. Zvedly se i řeky ve Zlínském kraji, dosáhly však maximálně prvního stupně.
1. 9. 2021Aktualizováno1. 9. 2021, 12:24|

Vydatný déšť rozvodnil na severovýchodě republiky řeky. Rybníku v Návsí praskla hráz, škody voda nezpůsobila

Hladiny některých řek v Moravskoslezském kraji vinou silných dešťů v noci a ve středu dopoledne výrazně stouply. Dosáhly až druhého stupně povodňové aktivity. Podle mluvčí Povodí Odry Šárky Vlčkové ale nikde voda neohrozila lidská obydlí. Škody nezpůsobilo ani zhroucení části hráze rybníka v Návsí na Frýdecko-Místecku.
19. 8. 2020Aktualizováno19. 8. 2020, 23:01|

Dezinfekce nestačí. Organizátoři festivalů by měli registrovat všechny účastníky, doporučuje epidemiolog

Vládní nařízení umožňuje pořádat festivaly do tisíce návštěvníků, o víkendu se v Ostravě konal například Beats for Love. Organizároři zrušeného Colours of Ostrava pořádají několikadenní program pod názvem Nefestival, program nezrušily ani Prázdniny v Telči. Podle epidemiologa Jiřího Berana by měli organizátoři kromě hygienických opatření provádět registraci všech účastníků.
10. 7. 2020|

Čeladná je letošní první zastávkou putovní výstavy Stavby čtvrtstoletí

Významné stavby české moderní architektury si mohou lidé prohlédnout na putovní výstavě v Čeladné. Projekt Stavby čtvrtstoletí mapuje architektonicky nejzajímavější objekty od roku 1993. V prestižním výběru přístupném na internetu je řada novostaveb i budov po rekonstrukci. Výstava, která se poprvé představila loni v říjnu v Senátu, představuje jedenadvacet z nich.
26. 6. 2020|

Moravskoslezský kraj začal testovat na koronavirus děti a zaměstnance v dětských domovech

Moravskoslezský kraj zahájil testování na nový typ koronaviru v dětských domovech. Týká se dětí i samotných zaměstnanců. Odběrové týmy objedou celkem sedmnáct domovů. Testy doplní už probíhající zkoumání vzorku pěti tisíc lidí napříč regionem.
4. 5. 2020|

Okupační stávka v Olomouci i lavička Václava Havla v Čeladné. Morava a Slezsko oslavují svobodu

Města a obce v Olomouckém a Moravskoslezském kraji si připomínají události 17. listopadu 1989 a oslavují třicet let svobody. Na řadě míst se konají různé vzpomínkové akce. Například na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci zorganizovali studenti tehdejšího stávkového výboru okupační stávku, v Čeladné na Frýdecko-Místecku odhalili první lavičku Václava Havla v Moravskoslezském kraji a slaví se i v Ostravě, kde pokračuje akce SametOVA.
17. 11. 2019|