TÉMA

Jana Filipová

Babiš podal stížnost na rozsudek, podle nějž se má omluvit demonstrantce

Expremiér a předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš podal ústavní stížnost ohledně sporu se svou kritičkou Janou Filipovou, které se podle pravomocného verdiktu soudu musí omluvit za výroky, že demonstranti byli za účast na protestech proti němu zaplaceni. Podání stížnosti je patrné z justičních databází, rozhodnutí ale zatím podle mluvčí soudu Kamily Abbasi dosud nepadlo.
22. 5. 2023|

Nejvyšší soud potvrdil, že se Babiš měl omluvit za výroky o zaplacených demonstrantech

Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) svými nepodloženými výroky o zaplacených demonstrantech zasáhl do práv Jany Filipové, jedné z účastnic protestů proti vládě v roce 2018. Potvrdil to Nejvyšší soud, který zamítl Babišovo dovolání. České televizi to sdělila Jolana Gistrová z okresního soudu pro Prahu-západ. Soud tak definitivně stvrdil Babišovu povinnost omluvit se Filipové za výrok o zaplacených demonstrantech. Ten tak dle nařízení pražského krajského soudu učinil už loni na podzim.
28. 2. 2023|

Andrej Babiš je v exekuci. Dostatečně se neomluvil za své výroky o zaplacených demonstrantech

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš se za své výroky o zaplacených demonstrantech stále neomluvil tak, jak se od něj očekávalo. Omluvu po bývalém premiérovi požadovala jedna z demonstrantek Jana Filipová, u soudu uspěla. Babiš jí sice písemnou omluvu zaslal, zároveň v ní ale uvedl, že s uvedeným soudním rozhodnutím nesouhlasí. Filipová s omluvou nebyla spokojena, na Babiše tak podala takzvanou nepeněžitou exekuci. Babiš sice nemá obstavený majetek, ale dokud se neomluví, bude od exekutora dostávat pokuty. Exekuce byla zahájena ve středu, Andrej Babiš ale tvrdí, že o tom neví. Pro 168 hodin natáčel David Sebíň.
17. 10. 2022|

Babiš se omluvil za slova o tom, že byli demonstranti proti jeho vládě zaplacení

Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) se omluvil za své výroky o tom, že byli demonstranti na protestech z roku 2018 proti jeho vládě zaplacení. Nařídil mu to v červenci pražský krajský soud. Omluvu dostala v dopise jedna z demonstrantek, Jana Filipová z Domažlicka, která na Babiše podala žalobu. Napsal to server Seznam Zprávy.
7. 9. 2022|

Babiš se nemusí omlouvat za výrok o placených demonstrantech

Premiér Andrej Babiš (ANO) se nemusí omlouvat za tvrzení, že demonstranti na předloňských protestech proti vládě byli zaplacení. Pravomocně o tom rozhodl středočeský krajský soud. Žalobu na Babiše podala Jana Filipová z Domažlicka, jedna z demonstrantek. Předseda vlády podle ní svými vyjádřeními zasáhl do jejích práv. Žena řekla, že podá proti pravomocnému rozsudku dovolání k Nejvyššímu soudu.
16. 9. 2020Aktualizováno16. 9. 2020, 18:26|

Letnou zaplnil protest proti Babišovi. Podle organizátorů se má premiér do konce roku zbavit Benešové a Agrofertu

Premiér Andrej Babiš (ANO) má podle pořadatelů sobotní demonstrace na Letné odstoupit do 31. prosince, pokud neodvolá ministryni spravedlnosti Marii Benešovou (za ANO) a nezbaví se Agrofertu. Jinak Milion chvilek v lednu svolá nové protesty, uvedl na shromáždění předseda spolku Mikuláš Minář. Opoziční strany pak Milion chvilek vyzval, aby se více otevřely veřejnosti, přišly s uskutečnitelnou vizí a posílily své volební šance koalicemi. Hymnou v podání Dana Bárty pak po 16. hodině akce skončila. Podle policie se na Letné sešlo 250 tisíc demonstrujících.
16. 11. 2019Aktualizováno16. 11. 2019, 17:35|