TÉMA

Dominik Kobulnický

Nejvyšší soud odmítl dovolání Slováka Kobulnického, trest za podporu terorismu platí

Nejvyšší soud odmítl dovolání Slováka Dominika Kobulnického, jenž si má odpykat pět let za propagaci teroristického hnutí. Informovala o tom Markéta Puci, mluvčí Městského soudu v Praze, který se případem zabýval jako první instance. Nejvyšší soud zatím odůvodnění nezveřejnil.
13. 1. 2021|

Za podporu islamistů poslal soud Slováka na pět let do vězení

Slovák Dominik Kobulnický si za propagaci teroristického hnutí odpyká pět let ve vězení. Trest mu v pondělí uložil odvolací pražský vrchní soud, který ho také na deset let vyhostil z Česka. Zrušil ale jeho odsouzení za obecné ohrožení a předal případ báňskému úřadu k posouzení, zda se nedopustil přestupku.
15. 6. 2020Aktualizováno15. 6. 2020, 13:52|

Komunisté protestují po boku neonacistů. Intenzita nenávistných projevů podle ministerstva roste

Intenzita nenávistných projevů v druhé polovině loňského roku v tuzemsku stoupala. Své aktivity obnovili někteří neonacističtí aktivisté, naopak anarchisté či komunisté prochází stagnací a nedaří se jim oslovit veřejnost. Ve zprávě o extremismu za druhé pololetí roku 2019 to uvádí ministerstvo vnitra.
14. 2. 2020|

Muž obžalovaný z terorismu byl odsouzen za obecné ohrožení

Dominika Kobulnického, který čelí obžalobě z přípravy teroristického útoku, v pátek pražský městský soud potrestal za obecné ohrožení 6,5 lety vězení. Na neurčito ho také vyhostil z Česka. Muž původem ze Slovenska ve svém pražském bytě skladoval chemikálie na výrobu výbušniny. Mladý muž je obžalován také z propagace terorismu, v této části obžaloby ho soud uznal vinným. Rozsudek zatím není pravomocný, obě strany si ponechaly lhůtu pro případné odvolání.
15. 11. 2019|