TÉMA

Luigi Brugnaro

Z nadjezdu u italských Benátek se zřítil autobus. Mezi oběťmi jsou děti a turisté

Nejméně jednadvacet mrtvých si v úterý vyžádala nehoda autobusu nedaleko italských Benátek. Zřítil se ze silničního nadjezdu, uvedl starosta města podle italských médií. Autobus dopadl blízko železniční tratě a ihned poté vzplál. Mezi oběťmi jsou podle médií i děti. Na místě zasahují záchranáři.
3. 10. 2023Aktualizováno3. 10. 2023, 23:31|

Benátky se vzpamatovávají z koronavirové krize. Chtějí se vrátit ke své renesanční minulosti

Italské Benátky přemýšlejí o změnách fungování celého města. V posledních letech totiž čelily téměř existenciální krizi. Město, jehož ekonomika těží převážně z turismu, se v minulosti muselo vyrovnat s obrovskou návštěvností až 30 milionů lidí ročně. Příval turistů tak začal ohrožovat věci, které sem přitahovaly cestovatele po staletí. Potíže přinesly už i loňské záplavy a nakonec se návštěvníkům postavila do cesty koronavirová pandemie – a ta také pošramotila ekonomickou situaci města.
26. 5. 2020|

Obchody i památky pod vodou. Italská vláda vyhlásila v Benátkách stav nouze

Po vydatných deštích a mohutném přílivu čelí italské Benátky nejhorším záplavám od roku 1966. Voda v noci na středu vystoupala až o 187 centimetrů oproti běžnému stavu hladiny. Italská vláda rozhodla, že pomůže městu vyhlášením stavu nouze a odškodní obyvatele i podnikatele zasažené velkou vodou. Tu zažívají Benátky na podzim a na jaře poměrně často a pro turisty je to vítané zpestření. Slaná voda, která centrum zalévá, se však podepisuje na stavu památek ve městě.
14. 11. 2019Aktualizováno14. 11. 2019, 19:45|