TÉMA

Veterinární a farmaceutická univerzita

Užovky na Brněnské přehradě trpí kožním onemocněním. Vědci zjišťují, jaký vliv má na jejich populaci

Vědci z Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně zjišťují, do jaké míry zasáhlo onemocnění hadí dermatomykózou užovky podplamaté na Brněnské přehradě. Ta je od roku 2016 prvním místem ve střední Evropě s potvrzeným výskytem tohoto onemocnění. V Severní Americe výzkum prokázal, že tento patogen snižuje počet užovek a chřestýšů v přírodě.
22. 5. 2020|

Podepsáno. Brněnská farmaceutická fakulta bude součástí Masarykovy univerzity

Masarykova univerzita po letech opět získala farmaceutickou fakultu, která byla v posledních letech součástí Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně. Rektoři obou škol podepsali smlouvy nezbytné pro přesun fakulty. V novodobé historii českého vysokého školství je to poprvé, kdy k podobnému přesunu dochází. Na stávající studenty ani zaměstnance nebude mít změna, která nastane 1. července, vliv.
5. 5. 2020|

Studenti farmacie v Brně změní školu. Fakulta se od července stane součástí Masarykovy univerzity

Brněnská Masarykova univerzita převezme od července farmaceutickou fakultu, která byla dosud součástí Veterinární a farmaceutické univerzity (VFU). Akademické senáty obou škol už schválily první kroky, které jsou k přechodu potřeba.
8. 4. 2020|

Brněnská farmaceutická fakulta by ráda pod jinou školu. „Veterinu" chce vyměnit za Masarykovu univerzitu

Farmaceutická fakulta v Brně by v budoucnu mohla patřit pod Masarykovu univerzitu. V současné době je součástí Veterinární a farmaceutické univerzity, jako jedna ze tří fakult. Její přesun projednávají vedení obou dotčených škol, o záměru už ví i Národní akreditační úřad.
14. 11. 2019|