TÉMA

Hlubočky

Rodina z Hluboček darovala Olomouci třicetimetrový vánoční strom. Kvůli bezpečnosti je nakonec o něco nižší

Na Horní náměstí v Olomouci v neděli odpoledne dorazil letošní vánoční strom. Zhruba třicet metrů vysokou jedli, kterou bylo nutné pokácet z bezpečnostních důvodů, věnovala městu rodina z Hluboček. Strom je nakonec asi o osm metrů nižší, radnice ho nechala zkrátit kvůli bezpečí lidí. Tahač s neobvyklým nákladem mohli sledovat obyvatelé Mrskles, Přáslavic a velké části Olomouce. Strom bude slavnostně rozsvícen v neděli 21. listopadu současně se zahájením adventních trhů.
8. 11. 2021|

Soud potvrdil desetiletý trest odběratelům Hemžským v kauze lihové mafie

Za odběr nelegálního lihu od šéfa lihové mafie Radka Březiny si Pavel a Petr Hemžský, majitelé likérky HP premium z Hluboček na Olomoucku, definitivně odpykají ve vězení deset let. Pravomocně o tom v úterý rozhodl olomoucký vrchní soud. Potvrdil tak rozsudek olomouckého krajského soudu, který otec se synem napadali v otázce viny i trestu. Podle rozsudku si nechali dovézt v kamionech zhruba 340 tisíc litrů nezdaněného lihu, škoda na daních byla vyčíslena na 89 milionů korun. Obhájci uvedli, že podají dovolání k Nejvyššímu soudu.
20. 4. 2021Aktualizováno20. 4. 2021, 13:05|

Soud zpřísnil trest pro Mariana Ryšku. Od lihové mafie odebral přes 30 tisíc litrů

Olomoucký vrchní soud v úterý zvýšil Marianu Ryškovi z Přerovska trest za odběr nelegálního lihu od Radka Březiny o rok na sedm let. Čtyřiapadesátiletý muž si během pěti let nechal dovézt od členů lihové mafie podle rozsudku nejméně 32 tisíc litrů lihu, škoda na daních byla vyčíslena na 8,5 milionu korun. Vyššího trestu se domáhal žalobce, Ryška naopak trestnou činnost popíral.
29. 10. 2020Aktualizováno29. 10. 2020, 15:12|

Soud začal řešit případ dalších údajných odběratelů Březinova lihu, majitelů likérky v Hlubočkách

Olomoucký krajský soud otevřel případ Pavla a Petra Hemžských z Olomouce. Podle žalobce Radima Obsta jde o další odběratele nelegálního lihu od šéfa takzvané lihové mafie Radka Březiny. Otec se synem podle státního zástupce do své likérky v Hlubočkách přivezli téměř 350 tisíc litrů nezdaněného lihu, škoda na daních je vyčíslena na 88 milionů korun.
4. 5. 2020|

Zaměstnanci výrobce sporáků Mora Moravia dostanou přidáno až 5,5 procenta

Zaměstnanci výrobce sporáků Mora Moravia z Hluboček na Olomoucku dostanou přidáno až 5,5 procenta. Dohodli se na tom zástupci odborů s vedením společnosti po schůzce, které předcházel pondělní protest části zaměstnanců. Téměř pět set pracovníků podepsalo petici na podporu požadavků odborářů. Ti se na podobě nové kolektivní smlouvi dohodli až v osmém kole vyjednávání.
21. 2. 2020|