TÉMA

Večeře

Fiala ocenil spolupráci se Zemanem i přes neshody

Miloš Zeman s Petrem Fialou (ODS) spolu naposledy pracovně povečeřeli jako prezident s premiérem. Bilancovali spolupráci, která nebyla vždy nekonfliktní.
6. 3. 2023|

S kaprem připlouvá spása. Česká sváteční večeře má i duchovní význam

Kapr představuje nedílnou součást českých Vánoc a v řadě tuzemských domácností dotváří kolorit Štědrého večera. Důvod, proč si Češi o Štědrém dni pochutnávají právě na rybě, je ovšem mnohem duchovnější, než by se při pohledu na smažené maso s bramborovým salátem mohlo zdát. Proč vlastně jíme na svátky kapra?
24. 12. 2022|

30 let zpět: „Křehký" vztah premiéra Klause s prezidentem Havlem

Premiér Václav Klaus se sešel ke společné večeři s Václavem Havlem. Novinářům oba dva popsali svůj vzájemný vztah. Ze strany Václava Havla šlo čistě o informační setkání, na němž proběhla neformální výměna názorů. Václav Klaus pak svůj vztah s Václavem Havlem specifikoval v interview The New York Times, kde ho označil za křehký.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
30. 9. 2022|

Na summit NATO pojede pouze Zeman, Babiš bude ve sněmovně hájit rozpočet

Česko bude na summitu NATO v Londýně 3. a 4. prosince zastupovat pouze prezident Miloš Zeman, premiér Andrej Babiš (ANO) se zúčastní projednávání rozpočtu ve sněmovně. Dohodli se na tom při středeční pravidelné večeři na zámku v Lánech.
13. 11. 2019|