TÉMA

Morálka

Rusko nasadilo klouzavou pumu FAB-1500, její základ tvoří sovětská munice

Rusko na Ukrajině začalo používat drtivé letecké bomby, proti kterým se ukrajinská obrana jen těžko chrání. Klouzavá puma FAB-1500 zdecimovala ukrajinské síly a vychýlila rovnováhu na stovky kilometrů dlouhé frontové linii, která se táhne od jihu na severovýchod Ukrajiny, píše server CNN.
10. 3. 2024|
Doporučujeme

Mravy upadají, cítí většina lidí. Je to iluze, ukázala studie

Z neoficiálních údajů po celém světě vyplývá, že lidé vnímají dramatický úpadek morálky. Je to ale pravda? Na to se podívala mezinárodní studie, která prozkoumala stav v desítkách zemí celého světa, detailně se zaměřila na Spojené státy.
14. 6. 2023Aktualizováno18. 6. 2023, 14:37|

Internetem se šíří příspěvky s falešnými výroky odpůrců očkování. Lhát se nemá, reagoval Orko Vácha

Současnou pandemickou vlnu provází vzedmutí agrese proti zdravotníkům. Ke stupňování napětí jen přispívají sociální sítě, které konflikty ve společnosti prohlubují. Spor mezi zastánci a odpůrci vakcín na internetu teď například provází šíření příspěvků, které kritikům očkování přisuzují falešné výroky. Společnost se tak dál štěpí, uvedl komentátor Deníku N Petr Koubský. Podle přednosty Ústavu etiky na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy Marka Orko Váchy nemůže být lež v diskusi legitimním nástrojem. Koubský a Vácha byli hosty pořadu Události, komentáře.
17. 12. 2021|

Vyslechnout a nesoudit. Ciocia Czesia pomáhá Polkám s potraty v Česku

Rozhodnutí polského ústavního soudu o zákazu téměř všech potratů přimělo mnohé Polky v tíživé situaci hledat řešení za hranicemi. S cestou na české kliniky jim pomáhá řada neziskových organizací. Představitelka jedné z nich Katarzyna Byrteková v Událostech, komentářích zdůraznila právo ženy na rozhodnutí o vlastním těle i o morální otázce, kdy se z embrya stává bytost. Poděkovala za zájem o lidská práva v Polsku.
24. 2. 2021|

30 let zpět: Trest smrti: zrušit, či zachovat?

Brzy po pádu komunistického režimu Občanské fórum pod vedením Václava Havla zahájilo iniciativu, která už v květnu 1990 vedla k zrušení trestu smrti v Československu. O nejvyšším trestu se vedla živá debata i mezi občany, jak dokresluje tato anketa.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
22. 2. 2020|

30 let zpět: Pryč s takzvanou socialistickou morálkou!

Oč chtěla usilovat Nezávislá erotická iniciativa, u jejíhož zrodu stál mimo jiné sexuolog Radim Uzel, je zřejmé již z titulku. Z dnešního pohledu překvapivá je ovšem forma, jakou se o vzniku nové politické platformy tehdy referovalo.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
16. 2. 2020|

Velmi problematická je po revoluci morálka, míní Češi. Nejlépe hodnoceným prezidentem je Havel

Velké problémy má Česko po revoluci v morálce, míní polovina lidí oslovených v exkluzivním průzkumu, který si nechala zpracovat Česká televize společně s Rozhlasem a televízií Slovenska. Třetina respondentů za velmi problematický označila politický systém a každý třetí dotázaný vnímá velké problémy také ve zdravotnictví a v oblasti životního prostředí.
12. 11. 2019|