TÉMA

Krásný Les

Na Liberecku se auto srazilo s nákladním vozem a autobusem, šest lidí se zranilo

Silnici I/13 u obce Krásný Les na Liberecku uzavřela ve čtvrtek ráno nehoda autobusu, nákladního a osobního automobilu. Z pětadvaceti účastníků nehody se šest lidí zranilo, uvedli na síti X krajští hasiči. Silnice první třídy byla téměř pět hodin uzavřená. Provoz se podařilo obnovit kolem půl dvanácté.
16. 11. 2023Aktualizováno16. 11. 2023, 12:32|

Dolní Řasnice chce za peníze z větrných elektráren postavit hřiště nebo koupit zámeček

Na Frýdlantsku vznikne nový větrný park. Pro pokračování příprav se ve víkendovém referendu vyslovili obyvatelé Dolní Řasnice a Krásného Lesa. Celkem má na katastru těchto obcí vzniknout sedm nových větrných elektráren a místní už zvažují, k čemu využijí zisky.
4. 4. 2023|

Lidé ze dvou obcí hlasovali pro stavbu větrných elektráren. V opačném případě hrozila pokuta

Obyvatelé Dolní Řasnice i Krásného Lesa na Liberecku v sobotu v referendech hlasovali pro výstavbu větrných elektráren. Potvrdili tak dřívější anketu. Pokud by referendum dopadlo opačně, musely by obce firmě W.E.B. Větrná energie, která stavbu plánuje, platit za zmařenou investici a porušení smlouvy. Obě referenda jsou platná a závazná pro zastupitele.
1. 4. 2023Aktualizováno1. 4. 2023, 22:08|

Po spuštění nového mýtného systému prý hrozí velké kolony. Registrace jdou pomalu

S prvním prosincem přejde tuzemský mýtný systém na novou podobu. Zatím se registrovalo 196 tisíc vozů, tedy 43 procent z celkového očekávaného počtu. Oznámil to budoucí správce mýtného systému společnost CzechToll. Kvůli pomalým přihlašováním podle něj hrozí v prosinci na dálnicích kolony. Kritická situace prý bude především u hranic, kde fronty mohou dosahovat až ke 40 kilometrům. Po spuštění mýta se na nové palubní jednotky bude čekat i desítky hodin.
12. 11. 2019Aktualizováno12. 11. 2019, 18:04|