TÉMA

Policejní ochrana

Za výbuchem auta v Přerově stojí podle vyšetřovatelů recidivista. Soud ho poslal do vazby

Soud poslal do vazby osmatřicetiletého muže podezřelého z nastražení výbušného systému na dodávku v Přerově. Bomba vybuchla v pondělí večer v centru města, nikoho nezranila. Policisté muže zadrželi několik hodin po útoku. Motiv nesdělili, úzký vztah k majiteli vozu vyšetřovatelé nezjistili. Při dopadení pachatele kriminalisté odkryli i jeho další trestnou činnost.
2. 9. 2021Aktualizováno2. 9. 2021, 16:58|

Svědka v případu nemocničních zakázek hlídá policie. Horáčkovi vyhrožují smrtí

Policie znovu hlídá ústřední postavu kauzy nemocničních zakázek Tomáše Horáčka. Detektivové mají k dispozici svědectví i nahrávky, z nichž vyplývá, že muž, který mluví o pozadí údajné korupce, může být v ohrožení života.
16. 2. 2021|
168 HODIN

Šéf kulturního střediska jako „agent s ricinem“? Více zdrojů to potvrzuje

Podle několika zdrojů je agentem ruské FSB, o kterém v souvislosti s policejní ochranou pražských politiků psala některá média, ředitel Ruského střediska vědy a kultury v Praze Andrej Končakov. Je o tom přesvědčen i muž, jenž se podílel na odhalení ruských špionů, kteří se pokusili otrávit Sergeje Skripala. O údajném ruském agentovi a ochraně pražských starostů natáčely pro 168 hodin Kristina Ciroková a Zuzana Černá.
11. 5. 2020|

Pražský primátor Hřib dostal policejní ochranu

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) je pod policejní ochranou a nesmí používat veřejnou dopravu, jak byl dosud zvyklý. Přesný důvod opatření magistrát nesdělil a jasné podle mluvčí úřadu Martiny Vackové není ani to, kdy ochrana skončí. Policie v druhé polovině března zadržela muže, který Hřibovi vyhrožoval kvůli zavedeným opatřením proti koronaviru.
22. 4. 2020|

Italská senátorka, která přežila holocaust, zřídila výbor proti nenávisti. Teď ji musí chránit policie

Antisemitismus v Evropě v poslední době sílí. Počet protižidovských incidentů roste mimo jiné ve Francii, ale také v Itálii. Tam se stala symbolem roztříštěné doby devětaosmdesátiletá senátorka Liliana Segreová. Žena, která přestála hrůzy koncentračního tábora, dostává více než sedm dekád od války kolem dvou set nenávistných vzkazů denně. Nechala totiž zřídit zvláštní výbor proti nenávisti.
9. 11. 2019|