TÉMA

Evžen Tošenovský

Zahradil nechává svou politickou budoucnost otevřenou. Posun ODS do středu se mu nelíbí

O tom, že dlouholetý europoslanec Jan Zahradil (ODS) nebude příští rok obhajovat mandát v Evropském parlamentu (EP), je jasno už od začátku června. Kde bude jeho kariéra pokračovat? V Interview ČT24 naznačil několik možností. Svou politickou budoucnost nechává prozatím otevřenou.
16. 6. 2023|

Mezi ptáky se šíří krmítková nemoc. Udržujte v nich čistotu, nabádají ornitologové

V Česku se šíří trichomonóza, nebezpečná nákaza, která ohrožuje především pěvce. Ti hynou zesláblí a vyhladovělí. Na vině jsou paraziti ve špinavých krmítkách, prevencí je jejich pravidelné čištění. Ornitologové nemají o šíření nemoci mezi ptáky přesné informace, žádají tak o pomoc i veřejnost.
23. 3. 2021|

Novým předsedou Asociace krajů je Martin Kuba z jižních Čech

Předsedou Asociace krajů ČR zvolili ve středu hejtmani jihočeského hejtmana Martina Kubu (ODS). Jeho prvním místopředsedou bude hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO). Představitel občanských demokratů bude v čele asociace po 12 letech, mezi roky 2001 a 2008 ji vedl nynější europoslanec Evžen Tošenovský.
2. 12. 2020|

Petr Fiala zůstává šéfem ODS. Straně slíbil vládní křesla do dvou let

Na sobotním kongresu občanských demokratů obhájil svůj předsednický mandát už potřetí Petr Fiala. Podporu mu vyjádřilo z více něž pětistovky účastníků kongresu 470 občanských demokratů. Post první místopředsedkyně obhajovala Alexandra Udženija, delegáti ji ovšem nezvolili. Druhý pokus odmítla. O její křeslo se poté přihlásili Zbyněk Stanjura, Pavel Novotný a Marie Kubíková, strana z nich i na popud Fialy vybrala Stanjuru.
18. 1. 2020Aktualizováno18. 1. 2020, 22:59|

Kongres ODS nečekaně odmítl Udženiju. Prvním místopředsedou zvolil Stanjuru

Prvním místopředsedou ODS byl zvolen Zbyněk Stanjura, který získal 322 hlasů od pěti stovek delegátů kongresu. Proti němu kandidovala Marie Kubíková, která oslovila 69 delegátů, a Pavel Novotný. Ten získal 65 hlasů. Post původně obhajovala Alexandra Udženija, kterou ale delegáti v prvním kole odmítli. Místopředsedy zůstávají Martin Kupka, Martin Baxa a Miloš Vystrčil, s nejvíc hlasy se k nim připojí europoslanec Alexandr Vondra.
18. 1. 2020Aktualizováno18. 1. 2020, 21:15|

Špinavá Ostrava je stereotyp, který se v Praze líbí. Město je dnes jinde, shodli se polistopadoví primátoři

Ostrava potřebuje změnit zažité stereotypy o špinavém městě nebo vytvořit podmínky pro další investice. Shodli se na tom polistopadoví primátoři města, kteří se sešli ve společné debatě v rámci projektu SametOVA. Podle současného primátora Tomáše Macury (ANO) je nutné pokračovat ve zkrášlování Ostravy i zpříjemňování života místních.
8. 11. 2019|