TÉMA

Kansas City

Oslavy vítězství v Super Bowlu přerušila střelba, jeden člověk zemřel. Šlo o spor mezi několika lidmi, uvedla policie

Při střelbě na oslavách vítězství místního týmu ve fotbalovém Super Bowlu v americkém městě Kansas City zemřel nejméně jeden člověk. Dalších 22 lidí, z toho asi polovina děti, utrpělo zranění. Střelba byla důsledkem sporu mezi několika lidmi, uvedla šéfka místní policie. Řekla, že dvě ze tří zadržených osob jsou nezletilé.
14. 2. 2024Aktualizováno15. 2. 2024, 20:11|

Afroamerický teenager zazvonil u špatného domu, muž ho postřelil

Ve Spojených státech málem zemřel šestnáctiletý Afroameričan, který omylem zazvonil na špatné adrese. Z domu ho poté do hlavy a ruky střelil starší běloch. Muž, který byl obviněn z napadení, se v úterý podle úřadů vzdal policii a je ve vazbě. Případ z minulého týdne vyvolal v USA pobouření.
18. 4. 2023Aktualizováno18. 4. 2023, 22:07|

Ve Spojených státech propustili po 34 letech neprávem odsouzeného muže

Ve Spojených státech propustili z vězení muže odsouzeného za ozbrojenou loupež, kterou nespáchal. Na svobodu vyšel po dlouhých 34 letech. Jeho případ není ojedinělý, chybně odsouzení, kteří mají to štěstí a dosáhnou svobody, navíc ne vždy mají nárok na kompenzaci za nespravedlivě zničený život.
18. 3. 2023|

USA čeká první referendum o potratech od přelomového rozhodnutí nejvyššího soudu

Voliči ve státě Kansas mají jako první ve Spojených státech možnost vyjádřit se v hlasování k otázce potratů po verdiktu nejvyššího soudu, který anuloval ústavní právo na ukončení těhotenství. V centrálním regionu USA se v úterý souběžně s primárkami před kongresovými volbami koná také referendum o změně státní ústavy, která by mohla otevřít cestu k omezování interrupcí. Hlasování je označované za test politických důsledků červnové intervence nejvyšší soudní instance.
1. 8. 2022|

V Kansas City se rozhořel spor o historický bulvár. Za rok mění název už podruhé

Po Martinu Lutheru Kingovi se nejen ve Spojených státech jmenuje zhruba tisícovka ulic. Jedna nyní ale ubude. Bulvár spojující východní část Kansas City s centrem města se musí přejmenovat. Rozhodli o tom místní v referendu. Ulice přitom byla po ikonickém černošském aktivistovi pojmenována teprve nedávno.
8. 11. 2019|