TÉMA

Vnorovy

Povodí Moravy modernizuje rejdy na Baťově kanále. Stihnout to musí do května, kdy začne sezona

Na Baťově kanále vrcholí přípravy na novou plavební sezonu. Povodí Moravy, které je správcem populární tuzemské vodní cesty, má vždy na všechny opravy čas jenom v zimě. Například momentálně modernizuje rejdy neboli vjezdy do plavebních komor ve Vnorovech na Hodonínsku. Práce chce stihnout do 1. května, kdy sezona začne.
18. 1. 2022|

Vesty vodákům na kajacích a raftech zachraňují životy. Až čtyřicet procent lidí je ale neobléká

Plavební správa i majitelé půjčoven apelují na vodáky, aby nosili záchranné vesty. Ve středu například zachránily životy pětičlenné rodině na řece Moravě. Zhruba čtyřicet procent lidí, kteří se na kanoi, kajaku nebo raftu vydají na řeku, si vestu neoblékne.
13. 8. 2021|

Povodí Moravy dokončilo opravu Baťova kanálu u Veselí nad Moravou a začalo s napouštěním úseku

Povodí Moravy dokončilo první etapu opravy v korytě Baťova kanálu, která by měla zvýšit bezpečnost a plynulost plavby v úseku mezi Vnorovy a Veselí nad Moravou. Vodohospodáři už začali kanál napouštět. Další část oprav vodní cesty začne v říjnu, po skončení plavební sezony.
23. 4. 2020|

Před 30 lety odešel Jan Skácel. Básníkovo dílo žije na papíře i v hudbě

Básník a spisovatel Jan Skácel zemřel před třiceti lety, 7. listopadu 1989. Prostřednictvím metafor ve své poezii mísil lásku se smrtí, smutek s nadějí i bolest s touhou. Kromě básní psal i knížky pro děti, fejetony a překládal. Život strávil na Moravě, která se do jeho díla významně vepsala. V Brně budou lidé na básníka vzpomínat.
7. 11. 2019|