TÉMA

Pavel Bratránek

Stát už chystá rozšíření D3 u Tábora. Věří, že problémy s pozemky se chýlí ke konci

Spor o vyvlastnění pozemků a staveb na nich dlouho komplikoval dostavbu dálnice D3 u Tábora. Teď to vypadá, že by se s rozšířením dálnice mohlo začít. Jeden z provozovatelů motocentra, které stojí v místě plánovaného rozšíření, se sice stále odmítá vystěhovat, přestože vlastníkem už je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), a dokončení procesu komplikuje ještě plynová stanice na pozemku. Stát přesto věří, že se spor chýlí ke konci.
26. 9. 2023|

Dostavba dálnice D3 u Tábora musí počkat, soud vydal předběžné opatření

Silničáři musí počkat s dostavbou úseku rozestavěné dálnice D3 u Tábora. Krajský soud v Českých Budějovicích vydal odkladný účinek proti rozhodnutí krajského úřadu o tom, že stát může vyvlastnit pozemky. Informoval o tom Pavel Bratránek, majitel pozemků motocentra u rozestavěné dálnice. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) počká na správní lhůtu šedesát dní, potom je připravené pokračovat v přípravách.
23. 3. 2021|

Sedmnáct let sporů o pozemky pro dálnici D3 u Tábora. Silničáři je chtějí vyvlastnit

Komplikace s dostavbou dálnice D3 by mohlo vyřešit vyvlastnění pozemků. Dokončení komunikace už sedmnáct let brání motocentrum, které je u dálnice povolené jako trvalá stavba. Vůči tomu má ale námitky Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Původně se sice počítalo s postavením sjezdu k motocentru, ŘSD ho nakonec ale kvůli bezpečnosti nemůže vybudovat. Na dálnici tak stále zůstává úsek, kde řidiči jezdí ve dvou pruzích a sníženou rychlostí.
21. 1. 2020|

ŘSD nechá vyvlastnit pozemky a motocentrum poblíž D3 u Tábora, majitelé odmítli vyšší odškodnění

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) požádá o vyvlastnění pozemků a motocentra v blízkosti D3 u Tábora. Jejich majitelé totiž nepřijali od silničářů novou finanční kompenzaci. ŘSD kvůli dostavbě 400 metrů dlouhého úseku vlastníkům původně nabídlo dohromady asi dvacet milionů korun, nová částka měla být ještě o polovinu vyšší. Kvůli tomuto sporu musí řidiči v daném úseku už roky počítat s dopravním omezením.
6. 11. 2019|