TÉMA

Josef Kaluža

Zasloužíme si ještě lásku? Ostravská Aréna zkoumá citové vztahy Na dotek

Komorní scéna Aréna v Ostravě nastudovala drama Na dotek. Slavná hra od anglického dramatika Patricka Marbera se na jevištích po celém světě hraje už pětadvacet let. Nelichotivý obraz citových vztahů si vystačí jen se čtyřmi herci. „Čeká nás podnětné zamyšlení nad tím, zda jsme vůbec ještě schopni rozpoznat lásku. A pokud ne, zda si ji vůbec zasloužíme,“ zve na repertoárovou novinku Aréna.
25. 3. 2023|

Verlaine a Rimbaud se ničí láskou v ostravské Aréně

Komorní scéna Aréna v Ostravě vypráví příběh sebezničující lásky Paula Verlaina a Arthura Rimbauda. Drama vychází ze skutečného milostného vztahu dvou prokletých básníků. V hlavních rolích ostravského nastudování se představují Josef Kaluža a Vlastimil Burda.
18. 1. 2023|

Švejkův návrat upozorňuje na Jaroslava Haška. Všechno není pravda

Nejznámějším vojákem rakousko-uherské armády je v Česku patrně dobrý voják Švejk. Ostravská Komorní scéna Aréna se rozhodla v nové inscenaci Švejkův návrat přiblížit okolnosti, za kterých Jaroslav Hašek své nejznámější dílo psal. Humoristická kniha vznikala, zatímco její autor prožíval složitou životní etapu.
15. 6. 2022|

Proč neměl mrtvou nikdo rád? V Ostravě vydali audioknihu pro lidi se zrakovým handicapem

Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě vydala novou audioknihu pro slabozraké a nevidomé. Detektivní příběh Mrtvou neměl nikdo rád je už pátým titulem, který v edici Regionální audioknihy vychází.
11. 11. 2019|