TÉMA

Vít Vomáčka

Sněmovna rozhodla o kandidátech na vyznamenání, hranici poplatku za odpad nezvýšila
Poslanecká sněmovna v pátek zamítla razantnější zvýšení horní hranice poplatku, který mohou obce vybírat od obyvatel za komunální odpad. Poslanci též hlasovali o sněmovních kandidátech na státní vyznamenání a novele drážního zákona. Dolní komora se shodla také na vládním návrhu, který zruší více než deset tisíc zastaralých a nadbytečných právních předpisů. Poslanci projednali i návrh nového zákona o veřejných dražbách. Jeho cílem je sjednocení a zjednodušení pravidel pro jejich konání s ohledem na převažující elektronickou formu. Do sněmovny se vrátila také debata o manželství pro stejnopohlavní páry.
2. 6. 2023Aktualizováno2. 6. 2023, 17:45|
V České Lípě obhájil senátorské křeslo Jiří Vosecký
Exstarosta obce Okrouhlá Jiří Vosecký (STAN+SLK) bude pokračovat na postu senátora za Českou Lípu. Ve druhém kole senátních voleb získal skoro 53 procent hlasů. Porazil tak starostu obce Kravaře Víta Vomáčku (za ODS), který přesvědčil 47 procent voličů.
10. 10. 2020Aktualizováno10. 10. 2020, 18:40|
Senátní duel na Českolipsku: O křeslo v horní komoře se utkají Jiří Vosecký a Vít Vomáčka
ČT24 připravila duely všech kandidátů do Senátu, kteří postoupili do druhého kola a kteří tak mají reálnou šanci stát se zákonodárci v horní komoře parlamentu. V obvodu číslo 36 – Česká Lípa se utkají obhajující senátor Jiří Vosecký (STAN+SLK) a starosta obce Kravaře Vít Vomáčka (za ODS). Vosecký získal v prvním kole 29,59 procenta hlasů, pro Vomáčku se vyslovilo 15,28 procenta voličů. Volební účast dosáhla minulý týden 31,7 procenta. O tom, kdo z kandidátů nakonec místo v Senátu získá, se rozhodne ve druhém kole, které bude v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.
6. 10. 2020|
V obvodu Česká Lípa se utkají senátor Jiří Vosecký a starosta obce Kravaře Vít Vomáčka
Ve druhém kole bude v České Lípě o křeslo v Senátu bojovat současný senátor Jiří Vosecký (SLK) se starostou obce Kravaře Vítem Vomáčkou (za ODS). Účast voličů ve 36. obvodu letos nedosáhla na 32 procent.
3. 10. 2020|
Budeme klidná obec, těší se starosta Kravař. Od dopravy jim pomáhá nový obchvat
Nový obchvat na silnici I/15 od úterý odvádí tranzitní dopravu z Kravař na Českolipsku. Stavba trvala dva roky a přišla na zhruba 177 milionů bez DPH. V budoucnu by na projekt měly navázat také obchvaty nedalekých Stvolínek a Zahrádek, jejich příprava je ale podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic Radka Mátla teprve na začátku.
5. 11. 2019|