TÉMA

Rádelský mlýn

Nově otevřená křižovatka Rádelský mlýn může řidiče mást. Zejména ty, kteří spoléhají na navigaci
Řidiči ze severu Čech mají problém s nově otevřenou mimoúrovňovou křižovatkou Rádelský mlýn na hlavním tahu z Liberce na Turnov a Prahu. Křížení je v provozu necelý týden. a motoristy mate značení, několik vozidel ve směru od Jablonce nad Nisou totiž skončilo v protisměru. Často se také řídí neaktualizovanou navigací.
16. 12. 2021|
Skončila modernizace křižovatky u Rádelského mlýna. Práce jsou hotové dřív, ale prodražily se
Stavbaři v pátek po rekonstrukci otevřeli pro motoristy mimoúrovňovou křižovatku u Rádelského mlýna na hlavním tahu z Liberce na Turnov a Prahu. Zatímco úpravy na hlavním tahu skončily dřív, najet ze silnice I/65 od Jablonce nad Nisou nebo tímto směrem sjet zatím nebylo možné. Napojení bylo kvůli rekonstrukci uzavřené od poloviny dubna loňského roku. Oprava skončila dřív, cena však vzrostla o devět procent na 444 milionů korun.
10. 12. 2021|
Problém v dopravě na Liberecku. Přestavba u Rádla vyvolala komplikace v okolních obcích
Velká přestavba křižovatky Rádelský mlýn v Libereckém kraji výrazně komplikuje dopravu v okolních obcích. Oficiálně existují tři objízdné trasy, jenže řidiči si cestu zkracují přes Rádlo, které umožňuje nejrychlejší průjezd. V obci s necelou tisícovkou obyvatel je ale silnice tak úzká, že se na ni protijedoucí auta nevejdou a to způsobuje dopravní problémy.
4. 5. 2020|
Přímá trasa z Jablonce do Prahy bude uzavřená rok a půl do podzimu 2021
Uzavírka silnice I/65 u křižovatky Rádelský Mlýn, kde najíždějí auta směřující z Jablonce nad Nisou do Prahy nebo Hradce Králové na hlavní libereckou silnici, potrvá rok a půl. Začne 29. března a podle rozhodnutí libereckých krajských úředníků skončí 30. listopadu 2021. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) původně žádalo ještě delší čas, nyní jeho krajský vedoucí řekl, že se silničáři budou snažit kratší termín dodržet.
4. 3. 2020|
Přestavba frekventované křižovatky začíná, cesta z Jablonce do Prahy bude kvůli ní delší
Začíná rekonstrukce křižovatky Rádelský Mlýn, která je důležitá pro spojení Jablonce nad Nisou s většinou republiky. Přípravné práce prozatím dopravu omezily, ráno se tvořily kratší kolony. Před koncem března ale začne úplná uzavírka nájezdů z jablonecké silnice, a tak ji budou muset řidiči směřující například z Jablonce do Prahy objíždět. Jak dlouho to potrvá, není ještě zřejmé, v nejhorším případě by mohla být uzavírka více než dvouletá.
2. 3. 2020|
Budeme klidná obec, těší se starosta Kravař. Od dopravy jim pomáhá nový obchvat
Nový obchvat na silnici I/15 od úterý odvádí tranzitní dopravu z Kravař na Českolipsku. Stavba trvala dva roky a přišla na zhruba 177 milionů bez DPH. V budoucnu by na projekt měly navázat také obchvaty nedalekých Stvolínek a Zahrádek, jejich příprava je ale podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic Radka Mátla teprve na začátku.
5. 11. 2019|