TÉMA

Martin Dejdar

Na poslední cestu vyprovázely Josefa Abrháma vzpomínky kolegů i Velorex

Desítky lidí se při bohoslužbě v kostele svaté Anežky České na pražském Spořilově rozloučily s hercem Josefem Abrhámem. Jeden z nejpopulárnějších českých herců zemřel 16. května. Po mši v zaplněném kostele na svého kolegu zavzpomínali na přání Josefa Abrháma mladšího herečky Dagmar Havlová, Eliška Balzerová a Iva Janžurová a herec a režisér Jan Kačer. Za rakví vynášenou z kostela zněl dlouhý potlesk
6. 6. 2022|

Martin Dejdar prověřuje na divadle podezřelé úmrtí

Hledání pravdy bývá někdy obtížné. Přesvědčí se o tom i bývalý detektiv v podání Martina Dejdara v nové divadelní hře Mléčné sklo. Napsal ji filmový scenárista Marek Epstein, inscenaci o morálce v současném světě uvádí pražské divadlo MANA.
10. 2. 2022|

Evropským filmem roku je Quo vadis, Aida? bosenské režisérky Jasmily Žbaničové

Cenu Evropské filmové akademie (EFA) pro nejlepší film letos získal snímek Quo vadis, Aida? bosenské režisérky Jasmily Žbaničové. Příběh vypráví o masakru ve Srebrenici z roku 1995. Snímek obdržel také ocenění za režii a za ženský herecký výkon, informoval server České noviny. Evropské filmové ceny, které bývají označovány za evropské Oscary, se předávaly v Berlíně.
11. 12. 2021|

Vánoce na ČT budou obzvláště vypečené. Zadělává na ně Eben, Marie Terezie i amatérští cukráři

Česká televize uvede o letošních Vánocích čtyři nové pohádky. Prvního ledna pak představí pokračování výpravného koprodukčního filmu o Marii Terezii. Pečení ale nechává až po Novém roce, kdy začne vysílat nový formát, v němž své umění v troubě předvede dvanáct amatérských pekařů a cukrářů.
5. 11. 2019|