TÉMA

Disciplinární řízení

KLDR potvrdila, že zadržuje amerického vojáka, který do země přeběhl

Severní Korea poprvé zareagovala na žádosti o informace o americkém vojákovi Travisi Kingovi, který v červenci utekl přes hranici z Jižní Koreje. Podle BBC to uvedlo regionální velitelství OSN. Severokorejci podle něj potvrdili, že mají Kinga ve vazbě, podrobnosti mezinárodní mise neuvedla.
3. 8. 2023|

Evropská unie zahájí disciplinární řízení s Maďarskem, oznámila von der Leyenová

Evropská unie zahájí disciplinární řízení s Maďarskem, řekla europoslancům ve Štrasburku předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová. Krok Komise podnikne v souvislosti s nerespektováním pravidel právního státu ze strany Maďarska, které v důsledku může čelit pozastavení čerpání peněz z unijních fondů.
5. 4. 2022Aktualizováno5. 4. 2022, 17:06|
Týden v justici

Majetek soudců napojených na Kočnera neodpovídá jejich příjmům, zjistily prověrky

Majetek některých slovenských soudců neodpovídá jejich příjmům. Zjistila to analýza jejich majetkových přiznání za loňský rok. Pokud soudci nedokážou nesrovnalosti vysvětlit, může soudní rada požádat ministra spravedlnosti o zahájení disciplinárních řízení. Pro pořad Týden v justici to řekl člen slovenské soudní rady Pavol Žilinčík. Rada nechala přednostně analyzovat majetková přiznání těch soudců, kteří prokazatelně byli ve spojení s obviněným podnikatelem Marianem Kočnerem.
4. 11. 2019|