TÉMA

Sklady

Boom elektrokol skončil. Prodejci řeší plné sklady, podepisuje se to i na bateriích

Zájem o kola a elektrokola výrazně klesl. České televizi informaci potvrdili vybraní prodejci jízdních kol a elektrokol. Velkému přeskladnění čelí všichni od distributorů až po maloobchodní prodejce.
8. 4. 2024|

Zemědělci na jihu Čech nemají místo pro letošní úrodu. Neprodali obilí do zahraničí

Jihočeská sila jsou plná obilí. Zemědělcům se nedaří prodat loňskou úrodu do zahraničí. Situace je podobná i ve zbytku republiky. Většina pěstitelů se s ní setkává poprvé, každoročně se totiž vyvezou přes tři miliony tun obilnin. Přitom žně už začnou za několik týdnů a místo v silech budou potřebovat na novou sklizeň.
27. 6. 2023|

Požár hal nedaleko Prahy mají hasiči pod kontrolou. Škodu odhadl majitel na 60 milionů

Rozsáhlý požár dvou skladovacích hal a odpadu v obci Záryby nedaleko Prahy mají hasiči pod kontrolou, je lokalizován a část jednotek se může vrátit na základny, informoval krátce po půlnoci mluvčí středočeských hasičů Tomáš Bakalář. Majitel skladovacích prostor odhadl škodu, kterou oheň způsobil, na 60 milionů korun. Požár se ale obešel bez zranění.
22. 8. 2022Aktualizováno23. 8. 2022, 08:11|

Zemědělcům chybí peníze na krmivo, ministerstvo připravilo dotační program

Čeští farmáři bojují s rostoucími cenami krmiv. Podle dat ministerstva zemědělství podražila potrava zvířat oproti loňsku o dvacet procent. Zemědělci si navíc stěžují i na problémy, které jim způsobuje energetická inflace, řadě farmářů vzrostly zálohy na elektřinu až sedminásobně. Resort zemědělství chystá dotační programy.
14. 8. 2022|

Konflikt na Ukrajině dostává nový rozměr. Po ropě a plynu se bojuje i o obilí

Válka na Ukrajině nekončí, naopak nové problémy se znovu a znovu dostávají na povrch. Po ropné a plynové otázce konfliktu se čím dál více projevuje také pomyslný „boj o zrno“, který dostává v jedné z nejúrodnějších oblastí světa zcela nový význam. Také proto, že Rusko uvedlo, že bude své potraviny a plodiny vyvážet jen do přátelských zemí.
10. 4. 2022|

Německá vláda je pod tlakem veřejnosti, která chce Ukrajině poslat těžké zbraně

Tlak veřejnosti na německou vládu, aby z armádních skladů poslala na ukrajinské bojiště vojenskou techniku, roste. Otázka dodávek těžkých zbraní ukrajinské armádě je ale pro Berlín velkým politickým dilematem. Pro vládní sociální demokraty je totiž těžké vzdát se svých proruských postojů.
9. 4. 2022|

Ostřelování Černihivu má stovky obětí, tvrdí starosta. Palba zasáhla Mykolajiv

Asi 400 mrtvých si dosud vyžádalo ruské ostřelování a bombardování severoukrajinského města Černihiv, uvedl v úterý podle agentury Unian starosta Vladyslav Atrošenko. Na opačném konci země ostřelování zasáhlo Mykolajiv. Podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského tam zemřelo nejméně sedm lidí a 22 je raněných, uvedla BBC. V obléhaném Mariupolu zemřely zřejmě tisíce civilistů, odhaduje mise OSN.
29. 3. 2022Aktualizováno30. 3. 2022, 00:12|

Pracovní trh v Česku sílí. Zájem je zejména o nekvalifikované práce v průmyslu a logistice

České firmy plánují rozsáhlé nábory zaměstnanců. Nejvíce chybí nekvalifikovaní pracovníci v průmyslových závodech nebo v logistice. Pozice se ale kvůli nízké nezaměstnanosti a nezájmu lidí ne vždy daří obsadit.
20. 9. 2021|

Přibylo 376 nakažených, žáci se naposledy ve škole testovali na covid

Ve středu přibylo 376 potvrzených případů koronaviru. Oproti úterý je to o 207 méně, v mezitýdenním srovnání o 114 víc. Počty hospitalizovaných se blíží stovce. Odborníci očekávají další nárůst, ve druhé polovině září by mohlo být podle statistiků v nemocnicích i více než pět set koronavirových pacientů. Žáci základních a středních škol se ve čtvrtek naposledy testovali na covid. Další kolo podle ministra zdravotnictví nebude. Jeho úřad také nepočítá s povinným očkováním, na pořadu dne také není vakcinace dětí mladších 12 let.
9. 9. 2021Aktualizováno9. 9. 2021, 17:52|

Tajné sklady jaderných zbraní v Československu hledali Reportéři ČT

Před třiceti lety byl v tehdejším Československu v plném proudu odsun sovětských vojsk. Společně s okupačními vojáky tehdy zmizely i jaderné hlavice. Sověti je v tuzemsku rozmístili na základě přísně tajné úmluvy z prosince 1965. Nukleární zbraně se nacházely ve třech skladech, zachoval se jen jeden v Míšově na Plzeňsku. Pro Reportéry ČT natáčel Karel Vrána.
26. 1. 2021|

Obchody už se zahřívají na Vánoce, lidé začínají nakupovat. Prosinec bývá stomiliardový

Obchody už začínají lákat zákazníky na předvánoční nákupy. Za necelé čtyři týdny přijde první adventní neděle. Podle odhadu ekonomů letos každý Čech utratí za vánoční dárky v průměru přes šest tisíc korun. Podobnou částku pak i za související věci jako potraviny nebo alkohol. Na nápor zákazníků už se připravují i sklady, obchody a e-shopy. Prosinec bývá pro obchodníky ráj – začíná advent, lidé slaví Mikuláše, Vánoce a Silvestra.
4. 11. 2019|