TÉMA

Jiří Hamza

Vysočina Arena se otevřela v novém hávu, čeká ji biatlonový šampionát

Premiér Petr Fiala (ODS) otevřel zrekonstruované Národní sportovní centrum Vysočina Arena v Novém Městě na Moravě. První velkou akcí v areálu zmodernizovaném za zhruba půl miliardy korun bude od 7. do 18. února mistrovství světa v biatlonu.
29. 1. 2024|

V Teplicích slavil i liberecký policejní ředitel Husák. Hnilička rezignuje na poslanecký mandát

Poslanec Milan Hnilička (ANO) rezignuje na mandát ve sněmovně. O setrvání ve funkci šéfa Národní sportovní agentury se rozhodne podle reakcí sportovního prostředí. Hnilička byl v teplickém hotelu Prince de Ligne, který patří místnímu podnikateli a někdejšímu politikovi Petru Bendovi, v sobotu večer na oslavě Bendových padesátin. Podle informací deníku Blesk se akce zúčastnili i místopředseda Rady České televize Jiří Šlégr, bývalý premiér Jiří Paroubek a desítky dalších hostů. Podle Radiožurnálu byl jedním z účastníků také liberecký krajský policejní ředitel Vladislav Husák, který se k věci zatím nevyjádřil.
25. 1. 2021Aktualizováno25. 1. 2021, 22:03|
OVM

V Národní sportovní radě usednou i poslanci, připustil Hnilička. Sport má být apolitický, kritizuje Hamza

Nově vzniklá Národní sportovní agentura by podle prezidenta Českého svazu biatlonu Jiřího Hamzy měla být apolitická. Řekl to v Otázkách Václava Moravce. Hamza kritizuje, že se předsedou agentury stal bývalý hokejový brankář Milan Hnilička, který je současně poslancem za hnutí ANO. Další zákonodárci navíc zřejmě zasednou v patnáctičlenné Národní sportovní radě, kterou jmenuje právě Hnilička.
3. 11. 2019|