TÉMA

Leonard Cohen

Benátky promítnou debut Gyllenhaalové a adaptaci Duny, festival zahájil Almodóvar

Nový film Pedra Almodóvara otevřel 1. září filmový festival v Benátkách. Jeho Paralelní matky jsou zároveň jedním z jednadvaceti snímků v hlavní soutěži. Mimo soutěž patří k očekávaným titulům například nová adaptace sci-fi příběhu Duna. Nejstarší filmová přehlídka na světě potrvá letos do 11. září.
2. 9. 2021|

Recenze: I'm Your Man. Životopis Leonarda Cohena vidí písničkáři do talíře

Kanadský básník, především však písničkář Leonard Cohen vydal řadu mimořádných alb a výrazně poznamenal podobu populární hudby – není tedy divu, že již za života byl předmětem mnoha různých biografií. Ta zřejmě nejlepší – I'm Your Man – od Sylvie Simmonsové vyšla na jaře i česky.
31. 5. 2020|

Thanks for the Dance i nahrávky do zásoby. In memoriam vychází album Leonarda Cohena

Vyšlo nové album Leonarda Cohena, přestože tento slavný kanadský zpěvák a skladatel před třemi lety zemřel. Nové písně připravil k vydání jeho syn Adam, který s otcem spolupracoval na jeho poslední studiové desce You Want It Darker. Právě z jejího nahrávání zůstaly fragmenty, které se staly základem novinky Thanks for the Dance.
27. 11. 2019|

Klip týdne: Duchovní pouť Leonarda Cohena

Téměř tři roky už uplynuly od odchodu legendárního hudebníka a básníka Leonarda Cohena. Za necelý měsíc vyjde album jeho nedokončených písní Thanks for the Dance. Po krátké The Goal je Happens to the Heart první plnohodnotnou skladbou z chystaného alba.
3. 11. 2019|