TÉMA

Citace

Koalice žádá mimořádnou schůzi sněmovny kvůli Babišovi. Podívejte se na výroky, které zazněly ke kauze shánění informací o Lipavském

Lídři pěti koaličních stran se dohodli na svolání mimořádné schůze sněmovny ke krokům předsedy opozičního hnutí ANO Andreje Babiše. Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) řekla, že podpisy potřebné pro svolání schůze by měli šéfové klubů dodat během středy. Poslanci by se pak měli sejít příští týden. To, že chce svolat mimořádné jednání dolní komory, v pondělí oznámil předseda Pirátů Ivan Bartoš poté, co Babišovou vlastní vinou unikla jeho e-mailová konverzace, podle níž chtěl od spolupracovníků citlivé informace o ministru zahraničí Janu Lipavském (Piráti). Jaké výroky v této kauze zazněly?
12. 3. 2024Aktualizováno12. 3. 2024, 21:40|

Spor o citace: V článku „Vrbětice za Sputnik“ chybí Hamáčkovi i českým komentátorům. Autoři ale trvají na ochraně zdrojů

Úterní text investigativních reportérů serveru Seznam Zprávy posunul kauzu Vrbětice do další úrovně. Článek obvinil předsedu ČSSD Jana Hamáčka, že chtěl informace o ruských tajných agentech v Moskvě „zahladit“ výměnou za milion dávek vakcíny Sputnik. Text pro některé čtenáře vzbuzuje otázky – především proto, že odkazuje na utajené zdroje. Politik chce podat na autory článku trestní oznámení, ke kritice se přidali i někteří čeští komentátoři. Pořadu Newsroom ČT24 potvrdili, že v takové podobě by text nevydali. Na všechna úskalí nejzmiňovanější novinářské práce uplynulého týdne upozorní Newsroom ČT24 v neděli večer.
8. 5. 2021|

Piráti chystají novelu. Akademický titul by šlo odebrat i po 15 letech

Piráti připravují novelu vysokoškolského zákona, která má umožnit univerzitám odebírání podvodně získaných titulů i po 15 letech od jejich nabytí. Reagují tak na plagiátorské kauzy z minulosti. Všechny absolventské práce by se navíc měly zveřejnit. Ministr školství Robert Plaga (za ANO) má k návrhu výhrady, stejně tak i část akademiků.
3. 11. 2019|