TÉMA

František Jura

ANO podepsalo v Prostějově koaliční smlouvu s ODS a hnutím PéVéčko. Primátorem by měl zůstat Jura

Vítězné ANO podepsalo v Prostějově koaliční smlouvu s ODS a hnutím PéVéčko. Primátorem by měl příští čtyři roky zůstat František Jura z ANO. V pětatřicetičlenném zastupitelstvu bude mít trojkoalice 22 křesel. ANO dosud v Prostějově vládlo s ODS, PéVéčkem a ČSSD. Sociální demokracie se ale do zastupitelstva tentokrát nedostala.
27. 9. 2022Aktualizováno27. 9. 2022, 14:07|

Nanonástřik ve školách nechceme, zní od části rodičů v Prostějově. Je nezávadný, ujišťuje radnice

Prostějovská radnice po kritice některých rodičů a opozičních zastupitelů pozastavila ve školách aplikaci nanonástřiku, který má snížit riziko přenosu nákazy koronavirem. O dalším postupu rozhodnou rodiče školáků, sdělil primátor František Jura (ANO). Pracovníci specializované firmy začali nanočástice oxidu titaničitého aplikovat ve školských zařízeních v polovině února. Město mělo za ochranný nanonástřik v interiérech osmi základních a 19 mateřských škol zaplatit 1,7 milionu korun.
4. 3. 2021|

Poslanec ANO Vrána složil mandát, nahradí ho Blažková

Poslanec Petr Vrána z hnutí ANO složil poslanecký mandát. Důvodem je dle jeho slov kandidatura do Senátu v přerovském obvodu, na kterou se chce v příštích týdnech soustředit. V lavicích sněmovny ho nahradí od 1. srpna dlouholetá starostka Vranovic-Kelčic na Prostějovsku Irena Blažková. Barvy hnutí bude v Poslanecké sněmovně reprezentovat do konce volebního období, tedy zhruba rok. ČTK řekla, že starostkou po tu dobu zůstane.
31. 7. 2020|

Uničovsko a Litovelsko jsou už týden odříznuty od světa. V kraji chtějí provést tisíc testů denně

Už týden je úplně uzavřena lokalita Litovelska a Uničovska. O izolaci regionu tehdy rozhodla Krajská hygienická stanice v Olomouci kvůli šíření nákazy koronavirem. Hejtmanství spolu s hasiči či zaměstnanci nemocnic už do celého kraje distribuovalo asi 70 tisíc respirátorů a 200 tisíc roušek, většina zamířila právě do uzavřené oblasti. V pondělí se také v kraji začalo více testovat, kapacita v regionu je více než tisíc vzorků denně. Olomoucký kraj hodlá využívat i rychlotesty z Číny, jejich funkčnost ale zpochybnila Pavla Svrčinová z Krajské hygienické stanice v Ostravě. Podle ní je jejich chybovost až osmdesát procent.
23. 3. 2020Aktualizováno23. 3. 2020, 17:57|

S novým dopravním terminálem se v Prostějově změnilo i přilehlé náměstí

Pohodlnější cestování si slibuje Prostějov od nového dopravního terminálu v centru města, který ve čtvrtek slavnostně otevřel primátor města František Jura (ANO). Rekonstrukce a modernizace důležitého dopravního uzlu pro městské a příměstské autobusy stála 53 milionů korun. Polovinu nákladů pokryla dotace z evropských fondů a zbývající část zaplatilo město ze svého rozpočtu.
19. 12. 2019|

Prostějov chce dát fotbalistům miliony. Opozice viní radu z vyvádění peněz spřízněné firmě

Prostějovská radnice chce akciové společnosti 1. SK Prostějov, fotbalový klub zaplatit 3,5 milionu korun za sedmiměsíční propagaci města na utkáních. Záměr v říjnu schválili radní. Jejich rozhodnutí zkritizovala opozice  jako skrytý a neprůhledný sponzoring soukromého subjektu. Upozornila, že primátor František Jura (ANO) byl do října členem představenstva společnosti. Ten oponuje, že s firmou už nemá nic společného.
7. 11. 2019|

Oprava Plumlovské ulice v Prostějově se protáhla o dva měsíce

Zhruba s dvouměsíčním zpožděním oproti původnímu plánu byla v pátek po náročné rekonstrukci slavnostně otevřena silnice vedoucí po Plumlovské ulici v Prostějově. Oprava této důležité dopravní tepny v délce 1,3 kilometru se protáhla zejména kvůli nečekaným komplikacím s inženýrskými sítěmi. Zároveň byla oproti původním plánům přibližně o deset milionů korun dražší.
1. 11. 2019|