TÉMA

Skipas

Většina skiareálů v Česku už zahájila sezonu. Po nucené pauze lákají na novinky

Po dlouhé pauze lyžařská střediska postupně spouštějí vleky a lákají na zasněžené sjezdovky. O tři dny dřív, než původně plánovali, zahájili sezonu například v jesenické Ski Aréně Karlov. Ve středu se otevřely i Říčky v Orlických horách. Na pátek plánuje zahájení sezony také největší české zimní středisko Špindlerův Mlýn. Lyžovat se začně i v Peci pod Sněžkou a v Mladých Bukách u Trutnova. Na Klínovci nebo Lipně se vleky rozjely už minulý víkend.
8. 12. 2021|

Vláda změnila pravidla pro hromadné akce. Při nákupu skipasů se bude prokazovat bezinfekčnost

Vláda na pátečním jednání zavedla nová pravidla pro hromadné akce. Na akcích pro více než tisíc lidí se nebude možné od 22. listopadu prokazovat antigenním testem. Účastníci budou muset předložit pouze negativní PCR test, očkovací certifikát nebo potvrzení o prodělání nemoci covid-19. Venkovních akcí se od stejného data bude moci zúčastnit maximálně tisíc lidí. Při nákupu skipasů budou lidé muset podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) prokázat bezinfekčnost.
5. 11. 2021Aktualizováno5. 11. 2021, 13:58|

Zhruba třetina skiareálů v Česku letos zdraží skipasy, Špindlerův Mlýn přechází na „letenkový“ model

Přibližně třetina větších skiareálů v Česku letos zdraží skipasy. Vyplývá to z údajů Asociace horských středisek. Podle jejího ředitele Libora Knota ale nebude navýšení cen výrazné. Novinku v prodeji skipasů na internetu pak chystá Špindlerův Mlýn. Cena permanentek se bude měnit podle poptávky, podobně jako u letenek.
3. 11. 2019|