TÉMA

Adidas

Hip hop slaví půl století existence. Styl ze slumu v Bronxu ovládl kulturní svět

Američané si prostřednictvím koncertů připomněli padesát let od vzniku hip hopu. Hudební žánr se za poslední půlstoletí vyvinul v mnohamiliardový byznys, který dominuje globální kultuře. Z rapperů a rapperek se staly světové hvězdy a break dance proměnil tanec. Hip hop ovlivnil i kolekce módních domů.
13. 8. 2023|

Kanye West přichází o sponzory. S americkým rapperem přestal spolupracovat Adidas i Gap

Jeden z nejbohatších umělců světa, americký rapper Kanye West, který si teď říká Ye, ztrácí obchodní partnery. Kvůli jeho konspiračním a antisemitským tirádám na sociálních sítích s ním nejnověji přeťaly spolupráci společnosti Adidas a Gap. Už dříve s ním přestaly spolupracovat banky a Twitter i Facebook zmrazily jeho účty.
27. 10. 2022|

Adidas se zbavuje značky Reebok. Prodá ji za více než dvě miliardy eur

Německý výrobce sportovního oblečení a obuvi Adidas se dohodl, že prodá svou americkou značku Reebok americké společnosti Authentic Brands Group (ABG). Ta za značku zaplatí až 2,1 miliardy eur (přes 53 miliard korun). Adidas to oznámil v tiskové zprávě.
12. 8. 2021|

Čínské sankce nezastaví britskou kritiku zacházení s Ujgury, tvrdí Johnson

Britský premiér Boris Johnson prohlásil, že pevně stojí za devíti britskými poslanci, akademiky a právníky, kteří se dostali na sankční seznam komunistické vlády v Pekingu. Důvodem je to, že kritizovali porušování lidských práv ujgurské menšiny v Číně. Peking odmítá veškerá obvinění a varoval, že půjde ještě dál, pokud Londýn nezmění své chování.
2. 4. 2021|

Pandemie, home office a tepláky. Oděvní fenomén má už stoletou tradici

Zhruba sto let zná svět tepláky. Oděvní fenomén už zdaleka nepatří jen do pohodlí domova nebo na atletické dráhy či do tělocvičen. V posledních letech úspěšně dobývaly také svět módy. Souvisí to s poptávkou po pohodlí, zároveň ale s nutností, aby kus z pružného materiálu vypadal elegantně. Do „teplákové kultury“ zasáhla i koronavirová pandemie, během které lidé tráví více času doma. Revoluce v šatnících se ale podle módní publicistky Veroniky Ruppert konat nebude. „Budeme si chtít obléknout zase něco jiného než tepláky,“ myslí si.
31. 12. 2020|

Koronavirus už má skoro pět set obětí. Kvůli nákaze na palubě budou v karanténě tisíce lidí z japonské lodi

Počet nakažených koronavirem v Číně přesáhl 24 300. Mrtvých je už 491. Skokový nárůst nemocných je podle Světové zdravotnické organizace (WHO) způsoben důkladnějšími kontrolami čínských zdravotníků. Nejméně deset nových případů nákazy ohlásilo Japonsko, jsou jimi cestující z výletní lodi, která v pondělí večer zakotvila v přístavu Jokohama v Tokijském zálivu.
5. 2. 2020Aktualizováno5. 2. 2020, 14:38|
Doporučujeme

Třicet let ikonických značek. Jedny revoluci přežily, jiné se zrodily a své místo si drží dál

Listopadová revoluce před třiceti lety a následná proměna tuzemského hospodářství měly výrazný dopad i na život tuzemských podniků – zavedené značky musely čelit konkurenci na otevřeném trhu, a i když řada z nich neobstála, zná česká ekonomika i úspěšné příběhy. Psala je ETA, Kofola nebo obuvnický Botas.
31. 10. 2019Aktualizováno2. 11. 2019, 12:56|