TÉMA

Jack Dorsey

Ředitel Twitteru Dorsey odstupuje, chce dát šanci nové generaci. Nahradí ho Agrawal

Generální ředitel americké společnosti Twitter Jack Dorsey odstoupil z funkce. Jeho nástupcem se s okamžitou platností stává Parag Agrawal, dosavadní technický ředitel firmy. Akcie firmy po informacích, že Dorsey se chystá odstoupit, stouply o více než deset procent, později část zisků smazaly.
29. 11. 2021|

Trump po ústavní žalobě tvrdě odsoudil násilí v Kapitolu. Impeachment ale nekomentoval

Americký prezident Donald Trump ve videu zveřejněném ve středu na twitterovém účtu Bílého domu řekl, že žádný jeho skutečný stoupenec by netoleroval politické násilí. Sněmovna reprezentantů předtím podle očekávání podpořila návrh ústavní žaloby, která obviňuje Trumpa z podněcování ke vzpouře.
14. 1. 2021Aktualizováno14. 1. 2021, 23:24|

Víc otázek než odpovědí. Zákaz politické reklamy na Twitteru má prý vágní pravidla

Na sociální síti Twitter začal platit zákaz politické reklamy. Placená sdělení týkající se zásadních společenských témat na této platformě nekončí úplně, nově ale nesmí odkazovat na konkrétní kandidáty či zákony a nesmí je nakupovat politici ani politické strany. Opatření vyvolává smíšené reakce, podle amerických médií nová pravidla nejsou zcela jasná a znepokojila mnohé aktivisty a neziskové organizace.
22. 11. 2019|

Twitter končí s politickou reklamou. Demokracie na ni podle otců sítě není připravena

Twitter ukončí od 22. listopadu veškerou politickou reklamu. Jeho zakladatel Jack Dorsey krok odůvodnil tím, že sociální média poskytují inzerentům nespravedlivou výhodu při šíření cílených nebo zavádějících zpráv. Jak poznamenala britská BBC, politická reklama na sociálních sítích je pod drobnohledem zejména kvůli blížícím se prezidentským volbám v USA v roce 2020.
31. 10. 2019|