TÉMA

Tomáš Perutka

Nejvyšší soud potvrdil osvobození bývalých šéfů státních rezerv v kauze Viktoriagruppe

Nejvyšší soud potvrdil osvobození bývalých šéfů Správy státních hmotných rezerv (SSHR) Tomáše Perutky a Ondreje Páleníka v kauze Viktoriagruppe. Podle obžaloby způsobili škodu téměř padesát milionů korun, odvolací soud je ale oba osvobodil. Verdikt nezvrátil ani nejvyšší státní zástupce, jehož dovolání Nejvyšší soud odmítl, uvedl Adam Wenig z Městského soudu v Praze, který se případem zabýval jako první instance.
6. 9. 2022|

Nejvyšší žalobce Zeman nesouhlasí s osvobozením bývalých šéfů správy rezerv v kauze Viktoriagruppe, podal dovolání

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman nesouhlasí s osvobozením bývalých šéfů Správy státních hmotných rezerv (SSHR) Tomáše Perutky a Ondreje Páleníka. Obžaloba je vinila z mnohamilionové škody způsobené uzavřením smluvního dodatku s německou firmou Viktoriagruppe. Zeman podal koncem roku dovolání, jeho obsah žalobci zpřístupnili ve své databázi. Rozhodovat tak bude Nejvyšší soud.
8. 1. 2021|

Bývalí šéfové hmotných rezerv jsou nevinní. Smlouva s Viktoriagruppe není trestným činem, rozhodl soud

Soud pravomocně osvobodil bývalé šéfy Správy státních hmotných rezerv (SSHR) Tomáše Perutku a Ondreje Páleníka. Obžaloba je vinila z mnohamilionové škody způsobené uzavřením smluvního dodatku s německou firmou Viktoriagruppe. Zrušený rozsudek Perutkovi původně ukládal tříletou podmínku a také povinnosti uhradit hmotným rezervám téměř 50 milionů korun.
1. 9. 2020Aktualizováno1. 9. 2020, 14:57|

Kauza Viktoriagruppe: Soud uložil bývalému šéfovi Správy státních hmotných rezerv tříletou podmínku

Soud uložil někdejšímu šéfovi Správy státních hmotných rezerv (SSHR) Tomáši Perutkovi tříletý podmíněný trest za porušení povinnosti při správě cizího majetku. Součástí nepravomocného verdiktu je i povinnost Perutky nahradit státu škodu ve výši 49,5 milionu korun. Druhý obžalovaný, Perutkův nástupce Ondrej Páleník, byl obžaloby zproštěn. Kauza se týká smluvního dodatku s německou firmou Viktoriagruppe (VG).
31. 10. 2019Aktualizováno31. 10. 2019, 10:38|