TÉMA

Michal Muravský

Žalobce se brání proti zastavení stíhání Bárty s Petržílkem. Proti rozhodnutí soudu podal stížnost

Státní zástupce Michal Muravský nesouhlasí s rozhodnutím Městského soudu v Praze zastavit trestní stíhání bývalého předsedy Věcí veřejných Víta Bárty a exdetektiva Jana Petržílka. Proti rozhodnutí soudu podal stížnost, kterou posoudí Vrchní soud v Praze. Informaci České televizi potvrdila mluvčí Mětského soudu v Praze Markéta Puci. Bárta a Petržílek stojí před soudem v kauze úniku odposlechů někdejšího pražského primátora Pavla Béma (ODS) a lobbisty Romana Janouška.
15. 12. 2020|

Bývalý detektiv Vokál dostal za vyzrazení policejní razie v kauze Vidkun podmínku

Za vyzrazení policejní razie v kauze Vidkun uložil soud bývalému kriminalistovi Luďku Vokálovi 13měsíční podmínku s odkladem na 2,5 roku a zákaz činnosti u policie na 16 měsíců. Rozsudek není pravomocný, Vokál si ponechal lhůtu pro případné odvolání. Za zneužití pravomoci mu hrozilo až pětileté vězení, bývalý detektiv však svou vinu odmítá.
14. 11. 2019|

Žalobce znovu otevřel případ smrti Jana Masaryka

Státní zástupce Michal Muravský minulý týden nařídil znovu otevřít vyšetřování smrti poválečného ministra zahraničí Jana Masaryka. Muravský to řekl pro středeční Právo. Důvodem je nedávno objevená nahrávka výpovědi policisty, který byl jako první u Masarykova těla.
30. 10. 2019Aktualizováno30. 10. 2019, 16:14|