TÉMA

Time Warner

AT&T v mnohamiliardové transakci spojí mediální součást s firmou Discovery

Americká telekomunikační společnost AT&T spojí svou rozsáhlou mediální součást WarnerMedia s firmou Discovery. Vznikne tak samostatný mediální podnik, jenž bude schopen konkurovat i firmám Netflix a Walt Disney, oznámily firmy. Dohodu ještě musejí schválit akcionáři Discovery a regulační orgány.
17. 5. 2021Aktualizováno17. 5. 2021, 15:16|

Skupina PPF může převzít majitele televize Nova. Evropská komise s tím souhlasila

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera může převzít mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která ovládá i tuzemskou televizi Nova. Oznámila to v úterý Evropská komise.
6. 10. 2020|

CME se zrodila ve vůni parfémů, později byla parťákem Batmana

Pokud krok nezamítnou akcionáři nebo Evropská komise, mediální a telekomunikační společnost CME, vlastník televize Nova, se přesune do skupiny PPF Petra Kellnera. Firma s bezmála třicetiletou historií pomáhala formovat středoevropskou televizní produkci a v minulosti ji vlastnili významní hráči telekomunikačního světa.
10. 11. 2019|
Události komentáře

Chceme zachovat vyváženou televizi, ujišťuje o akvizici TV Nova Mlynář z PPF

Nejbohatší Čech Petr Kellner se stal novým majitelem televize Nova. Jak to změní zdejší mediální prostředí? A jde nejbohatšímu Čechovi skutečně jen o byznys, jak říká, nebo chce rozšiřovat i svůj vliv? O tom vedla Marcela Augustová v Událostech, komentářích rozhovor s ředitelem pro vztahy s veřejným sektorem skupiny PPF Vladimírem Mlynářem a generálním ředitelem CME Michaelem del Ninem.
30. 10. 2019|