TÉMA

Björn Höcke

Extremistické Křídlo německé AfD se rozpustí. Podvolilo se požadavku vedení strany

Pravicově extremistické uskupení Křídlo (Der Flügel), které dosud působilo v rámci německé nejsilnější opoziční strany Alternativa pro Německo (AfD), rozhodlo, že se rozpustí. Uvedla to veřejnoprávní televize ARD. Křídlo, které se dostalo do hledáčku německé kontrarozvědky, tak reagovalo na tlak vedení strany.
21. 3. 2020|

Vedení německé AfD žádá rozpuštění extremistické skupiny Křídlo

Vedení pravicově populistické Alternativy pro Německo (AfD) požaduje rozpuštění vnitrostranického uskupení Křídlo (Der Flügel), které kvůli pravicově extremistickým tendencím sleduje německá kontrarozvědka.
20. 3. 2020|

Část německé AfD je extremistická, bude ji sledovat kontrarozvědka

Německá civilní kontrarozvědka bude sledovat skupinu Křídlo (Der Flügel) působící uvnitř nejsilnější opoziční strany, protiimigrační Alternativy pro Německo (AfD). Podle Spolkového úřadu pro ochranu ústavy (BfV) se potvrdilo podezření, že jde o uskupení s pravicově extremistickým zaměřením.
12. 3. 2020Aktualizováno12. 3. 2020, 13:43|

Durynský premiér Kemmerich odstoupil, spolková vládní koalice chce nové zemské volby

Durynský ministerský předseda Thomas Kemmerich (FDP) s okamžitou platností rezignoval.  Celoněmecká koalice konzervativní unie CDU/CSU a sociální demokracie (SPD) vedená kancléřkou Angelou Merkelovou (CDU) se zatím v Berlíně dohodla na tom, že by se v Durynsku měly uskutečnit předčasné volby. Krize vznikla poté, co se Kemmerich stal ve středu prvním zemským premiérem, který byl do funkce zvolen i hlasy pravicově populistické Alternativy pro Německo (AfD). V Durynsku stranu ovládají radikálové.
8. 2. 2020Aktualizováno8. 2. 2020, 16:51|

Postkomunisté asi vyhráli volby v Durynsku. Třicet let po pádu Berlínské zdi

Obyvatelé východoněmeckého spolkového státu Durynsko zvolili nový zemský parlament. Podle průzkumu televize ARD u volebních místností zvítězila Levice s 31 procenty. Za ní skončila protiimigrační Alternativa pro Německo (AfD) s 23,5 a křesťanská demokracie (CDU) kancléřky Angely Merkelové s 21,8 procenty hlasů. CDU v předchozích volbách zvítězila, skončila však nakonec v opozici. Do sněmu se zřejmě dostaly s velkým odstupem ještě tři strany.
27. 10. 2019Aktualizováno27. 10. 2019, 22:17|