TÉMA

Máchovo jezero

Nejvíc práce pro uprchlíky je v autoprůmyslu. Někteří už podnikají

Už zhruba padesát tisíc uprchlíků z Ukrajiny si v Česku našlo práci. Spousta lidí zaměstnání stále hledá, zájem je velký, což dokazuje i účast na čtvrteční burze práce v České Lípě. Uprchlíci měli možnost na jednom místě získat informace od čtrnácti zaměstnavatelů z okolí. Nejvíc lidí chybí v regionu v automobilovém průmyslu, například výrobce autopotahů shání až tři stovky šiček. Další pracovní sílu shání i firma na výrobu autosedaček, nářadí nebo světel. Několik stovek uprchlíků už začalo v Česku podnikat.
19. 5. 2022|

Toulky za hrad(b)y. Nový podcast zve do panských sídel, začíná Bezdězem

Tyčí se nad stejnojmennou vesnicí u Máchova jezera už od dob Přemysla Otakara II. a jeho historie se intenzivně prolíná s nejslavnějšími postavami českých dějin. Na královský hrad Bezděz se vydává první díl nového podcastu Toulky za hrad(b)y, kterým chce ČT24 umožnit  čtenářům cestu do někdejších sídel českých a moravských pánů i v době, která skutečným výletům zrovna nepřeje.
17. 4. 2021|

Firma, která do Doks navezla odpad, žádala o povolení na recyklační linku. Zatím ho však nedostala

Firma, která navezla odpad do bývalé sodovkárny v Doksech nedaleko břehu Máchova jezera, žádala podle starostky Evy Burešové (SLK) o povolení na zprovoznění recyklační linky, která v areálu již je. Odpad ale kamiony přivezly ještě před vydáním povolení. Jednatel firmy, která ve staré sodovkárně působí, ujistil, že je navezený odpad bezpečný a recyklovatelný, to ale zpochybnila inspekce životního prostředí. Ministerstvo životního prostředí zatím začalo zajišťovat návrat odpadu do Itálie.
29. 10. 2019Aktualizováno29. 10. 2019, 18:01|

Kamiony navezly z Itálie do hal poblíž Máchova jezera tuny odpadků

Rekreační středisko Doksy u Máchova jezera se stává skládkou italských odpadků. Kamiony je navážejí do areálu někdejší sodovkárny, který se nachází nedaleko písečných pláží. Lidé z okolí proto přivolali policii a inspektory životního prostředí.
27. 10. 2019|