TÉMA

Petr Kamberský

Pavel má šanci sjednocovat, jeho politická nezkušenost by mohla být problém v krizové situaci, myslí si komentátoři

Petr Pavel má velkou šanci být dobrým prezidentem, teď se musí naučit chápat politiku jako řemeslo, myslí si komentátor Lidových novin Petr Kamberský. Šéfredaktor týdeníku Respekt Erik Tabery věří, že by mohl pomoci sjednotit společnost.
30. 1. 2023Aktualizováno30. 1. 2023, 15:39|

Spekulace v médiích o výměně ministrů může být jen vypuštění balonku. Třeba jako u Plagy a Blatného

Po týdnech spekulací o konci Jana Blatného (za ANO) v čele ministerstva zdravotnictví uprostřed koronavirové pandemie došlo skutečně k jeho výměně. Den před jeho odvoláním média informovala ještě o plánované rošádě na ministerstvu školství, ta se nakonec nepotvrdila. Komentátoři teď přemýšlí nad tím, co je důvodem takových zpráv, jež novináři dostávají od zdrojů, kterým jinak věří. Na tolik informací o chystaných změnách ve vládě totiž doposud nebyli zvyklí. Téma zpracoval pořad Newsroom ČT24.
11. 4. 2021|

Jak mají média informovat o zdraví prezidenta? Problém jsou odborníci, kteří ho hodnotí na dálku, říká Cikrt

Prezidentův čtyřdenní pobyt v nemocnici, zájem médií o jeho zdravotní stav a zveřejnění jeho lékařské zprávy. To všechno opět otevřelo debatu o tom, jak mají novináři psát o zdravotním stavu hlavy státu. Podle Tomáše Cikrta jsou problémem především lékaři, kteří se k němu v médiích vyjadřují, aniž by byl prezident jejich pacientem. „Je to neprofesionální,“ říká šéfredaktor Zdravotnického deníku a host pořadu Newsroom ČT24, který mimořádně vysílá v pondělí od 21:30.
28. 10. 2019|