TÉMA

Vrbno pod Pradědem

Tisícovka lidí v Rokytnici zůstává bez tepla. Město chce, aby ERÚ nařídil obnovení dodávek

Bez tepla a teplé vody zůstává asi tisíc lidí v Rokytnici v Orlických horách. Společnost Ekoenergy Moravia dodávky přerušila v sobotu. Důvodem je spor s městem o cenu a doplatek za letošní rok. Rokytnice se obrátila na Energetický regulační úřad. Chce, aby vydal předběžné opatření a obnovení dodávek nařídil. Město se zároveň snaží dohodnout i s dodavatelem.
7. 11. 2022|

Vrbno muselo najít nového dodavatele plynu stejně jako Břeclav. Teplo výrazně zdraží

Ve Vrbně pod Pradědem zdraží teplo o víc než dvě stě procent. Firma Teplo Vrbno zdražila poté, co jí dodavatelská firma NWT jednostranně ukončila dodávky plynu. Nový dodavatel je výrazně dražší. Na svých stránkách o tom informovala radnice. Podobnou situaci nyní řeší o představitelé Břeclavi. Tamní dodavatel Teplo Břeclav zdraží ze stejných důvodů, ale pětinásobně.
5. 10. 2022|

Děti z tábora na Bruntálsku nejspíš „skolily“ rotaviry, špatně jim bylo od čtvrtka

Pravděpodobně rotaviry stojí za hospitalizací devatenácti lidí z dětského tábora u Vrbna pod Pradědem na Bruntálsku. Záchranáři je v sobotu odvezli do blízkých nemocnic. Během víkendu lékaři všechny propustili do domácího ošetřování, zbytek dětí si vyzvedli rodiče.
11. 7. 2022|

Hasiči likvidovali požár a únik plynu ve Vrbně pod Pradědem. Evakuovat museli desítky lidí

Při výkopových pracích ve Vrbně pod Pradědem na Bruntálsku překopli pracovníci přípojku plynu, ta začala hořet. Hasiči podle jejich mluvčího Petra Kůdely evakuovali 41 lidí z ulic poblíž náměstí svatého Michala, včetně klientů ústavu pro mentálně postižené. Zásah byl ukončen okolo 15:00. Při události se nikdo nezranil.
18. 8. 2021Aktualizováno18. 8. 2021, 15:26|

Silnice mezi Karlovicemi a Vrbnem bude odolnější. Silničáři ji opravují s využitím nanotechnologie

Sedmisetmetrový úsek silnice mezi Karlovicemi a Vrbnem pod Pradědem na Bruntálsku silničáři opravují pomocí moderní nanotechnologie. V kraji bude sloužit jako testovací úsek pro aplikaci nových technologií. Přidáním takzvaných nanosilik do asfaltu se má zvýšit její odolnost. Oprava silnice vyjde na patnáct milionů korun.
25. 10. 2019|