TÉMA

Liberec otevřený lidem

Ustavující zastupitelstva v Plzni a Liberci zvolila primátory a radní. Vedení má i Kladno

Pětačtyřicetiletý Roman Zarzycký (ANO) se stal primátorem Plzně. Uplynulé čtyři roky byl prvním náměstkem. Město povede jedenáctičlenná rada, kterou tvoří ANO, Piráti, STAN a Pro Plzeň. V Liberci zůstane v čele města šestapadesátiletý Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj) z vítězného uskupení Starostů, TOP 09 a KDU-ČSL. Své vedení má i Kladno. Město povede koalice Volby pro Kladno a ANO. Primátorem má být nadále Milan Volf (Volba pro Kladno).
18. 10. 2022Aktualizováno18. 10. 2022, 23:16|

V komunálních volbách v Liberci zvítězili Starostové pro Liberecký kraj, porazili ANO

Komunální volby v Liberci vyhrála kandidátka SLK, tedy Starostů pro Liberecký kraj. Získala 12 mandátů v zastupitelstvu, které má 39 členů. Druhé skončilo ANO s 11 křesly. Třetí Liberec otevřený lidem bude mít šest zastupitelů. Voleb se zúčastnilo 40,85 procenta voličů.
24. 9. 2022Aktualizováno25. 9. 2022, 00:51|

V Liberci rezignoval náměstek primátora Němeček. Vadí mu otočka ohledně modernizace můstků

Ve vedení Liberce skončil statutární náměstek primátora Jiří Němeček, jenž byl lídrem ANO v loňských komunálních volbách. Vadila mu změna postoje ohledně žádosti o dotaci na skokanské můstky. Před týdnem totiž radní spoluúčast na projektu za 30 milionů korun odmítli, ve čtvrtek ji ale vedení města i zastupitelstvo schválilo. Němeček byl proti. „Já si myslím, že není možné takto postupovat. Když jednou něco řeknu, tak držím slovo,“ řekl. Opravy můstků jsou nutné, aby se tam mohly konat světové poháry ve skoku na lyžích.
24. 10. 2019|